Nemačka kompanija napušta Rusiju

Siemens Energy 200 miliona evra na gubitku

EUNovacSvetVesti

8.8.2022 13:40 Autor: Vladimir Jokanović 4

Siemens Energy 200 miliona evra na gubitku Siemens Energy 200 miliona evra na gubitku
Nemačka energetska kompanija Siemens Energy namerava da završi izlazak iz svojih sredstava u Rusiji na kraju tekuće fiskalne godine, odnosno najesen. Ovo je navedeno... Siemens Energy 200 miliona evra na gubitku

Nemačka energetska kompanija Siemens Energy namerava da završi izlazak iz svojih sredstava u Rusiji na kraju tekuće fiskalne godine, odnosno najesen. Ovo je navedeno u finansijskim izveštajima kompanije.

Siemens Energy počeo je restrektuiranje poslovanja u Rusiji u trećem kvartalu. Gubici kompanije već se procenjuju na oko 200 miliona evra, ali Siemens očekuje da napuštanje Rusije neće doneti „nikakve značajnije finansijske posledice“, prenosi Komersant.

Rukovodstvo kompanije saopštilo je da bi Siemens Energy mogao da nastavi servisiranje opreme za gasovod „Severni tok 1“. Siemens Energy snabdeva i servisira gasne turbine za „Severni tok 1“ i poseduje 65 odsto vlasništva u Power Machines, Siemens Gas Turbine Technologies i Siemens Transformers.

Siemens Energy je u pregovorima sa ruskim Gazpromom o transportu turbine za „Severni tok 1“ koja je dopremljena sa remonta iz Kanade u Nemačku, ali i dalje nije isporučena u Rusiju zbog neslaganja Berlina i Moskve oko dokumenata potrebnih za njen transport.

Menadžmet kompanije Siemens Energy razmatra otkup njenog poslovanja u Rusiji i nastavak aktivnosti pod rukovodstvom Moskve. Akcije nemačke kompanije pale su za 2,8 odsto u ponedeljak ujutru, što je u skladu sa gubicima u širem sektoru, prenosi Reuters.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...