američki tehnološki giganti prekršili pravila

Španija kažnjava Amazon i Apple sa 218 miliona dolara zbog ograničavanja konkurencije

SvetVesti

18.7.2023 18:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Španija kažnjava Amazon i Apple sa 218 miliona dolara zbog ograničavanja konkurencije Španija kažnjava Amazon i Apple sa 218 miliona dolara zbog ograničavanja konkurencije
Španska nacionalna komisija za tržišta i konkurenciju (CNMC) kaznila je američke tehnološke gigante Apple i Amazon sa 194,1 milion evra (218 miliona dolara) zbog... Španija kažnjava Amazon i Apple sa 218 miliona dolara zbog ograničavanja konkurencije

Španska nacionalna komisija za tržišta i konkurenciju (CNMC) kaznila je američke tehnološke gigante Apple i Amazon sa 194,1 milion evra (218 miliona dolara) zbog kršenja pravila konkurencije.

Obe kompanije su „nerazumno“ ograničile broj preprodavača Apple proizvoda na Amazonovoj veb stranici u Španiji, saopštila je komisija u utorak, prenosi Anadolu Agency.

Kompanije su ograničile reklamne prostore na veb stranici Amazon u Španiji, navodi se u saopštenju.

„Konačno, ograničili su mogućnost da Amazon usmerava marketinške kampanje kupcima Apple proizvoda na svojoj veb stranici u Španiji kako bi im ponudio konkurentske proizvode drugih brendova“, dodaje se u saopštenju.

CNMC je kaznio Amazon sa 143,6 miliona evra i Apple sa 50,5 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...