Količina iznosi 9.663 gigavat-časova

Španija udvostručila uvoz ruskog gasa

EUSvetVesti

21.7.2023 08:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Španija udvostručila uvoz ruskog gasa Španija udvostručila uvoz ruskog gasa
Rusija je obezbedila 27,9 odsto španskog uvoza gasa u maju, u odnosu na 11,9 odsto godinu dana ranije, pokazali su podaci španske vlade, prenosi... Španija udvostručila uvoz ruskog gasa

Rusija je obezbedila 27,9 odsto španskog uvoza gasa u maju, u odnosu na 11,9 odsto godinu dana ranije, pokazali su podaci španske vlade, prenosi magazin Nedelja, Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.

Rusija je u maju bila drugi najveći dobavljač gasa u Španiji nakon Alžira, navodi se u saopštenju Coresa, ogranka Ministarstva energetike, piše dnevni list Danas.

Španija je uvezla iz Rusije 9.663 gigavat-časova prirodnog gasa, što je više nego dvostruko od 4.357  gigavat-časova koliko je uvezla u maju 2022. godine, naveo je Cores.

Podsetimo da je Španija u oktobru prošle godine postigla dogovor s Portugalom i Francuskom da se planovi za gasovod Midcat zamene novim „zelenim koridorom“ od Barselone do Marseja kojim će se prenositi gas i vodonik.

Premijer Portugala Antonio Košta (Antonio Costa) rekao je da će se ruta, nazvana BarMar, uglavnom koristiti za pumpanje zelenog vodonika i drugih obnovljivih gasova, ali će, takođe, privremeno omogućiti transport „ograničene količine“ prirodnog gasa kako bi se ublažila evropska energetska kriza.

  • KIMCHI

    23.7.2023 #1 Author

    Opa, ipak se izvozi po Evropi svakako

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...