SPAVAĆEMO SAT KRAĆE Počinje letnje računanje vremena

SrbijaVesti

28.3.2020 16:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SPAVAĆEMO SAT KRAĆE Počinje letnje računanje vremena SPAVAĆEMO SAT KRAĆE Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje u noći između subote i nedelje pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Kako je saopštila... SPAVAĆEMO SAT KRAĆE Počinje letnje računanje vremena

Letnje računanje vremena počinje u noći između subote i nedelje pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.

Kako je saopštila Direkcija za mere i dragocene metale, 29. marta pomeranjem za jedan čas unapred, vreme u 2.00 prebacuje se na 3.00.

Iako je bilo predloga da se ukine pomeranje časovnika, kao i da će se zemlje opredeliti za letnje ili zimsko računanje vremena, odluka o tome je odložena.

Računanje vremena u Srbiji usklađeno je sa računanjem vremena u EU, zbog funkcionisanju jedinstvenog tržišta u Evropi, kao i pravilnog funkcionisanja sektora prevoza i komunikacija, i pojedinih sektora industrije.

Evropska komisija predložila je da se ukine praksa promene računanja vremena, a preporuka Evropskog parlamenta je da se o načinu računanja vremena susedne zemlje međusobno dogovore kako bi teškoće bile izbegnute, prvenstveno u saobraćaju. Zemlje koje odluče da zadrže zimsko računanje vremena, na njega će potpuno preći u poslednjoj sedmici oktobra 2021. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...