više od 80 govornika, eksperata iz srbije i sveta

SPLET Tech konferencija 10. oktobra u Beogradu

SrbijaVesti

14.9.2023 12:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

SPLET Tech konferencija 10. oktobra u Beogradu SPLET Tech konferencija 10. oktobra u Beogradu
Dva projekta koje podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID): „Srbija Inovira“, koji sprovodi ICT Hub, i „Preduzmi ideju“, u realizaciji konzorcijuma koji predvodi... SPLET Tech konferencija 10. oktobra u Beogradu

Dva projekta koje podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID): „Srbija Inovira“, koji sprovodi ICT Hub, i „Preduzmi ideju“, u realizaciji konzorcijuma koji predvodi Inicijativa Digitalna Srbija, najavili su drugu po redu SPLET Tech konferenciju, koja će se održati 10. oktobra 2023. godine u Beogradu.

Ove godine, osnivače startapa, investitore, predstavnike korporacija, državnih institucija i akademske zajednice, ali i druge aktere inovacionog ekosistema, dočekaće preko 80 govornika, eksperata iz Srbije i sveta, koji će podeliti svoje bogato iskustvo, navodi se u saopštenju.

Na čak devet simultanih bina održaće se predavanja, motivacioni govori, panel diskusije i radionice, kao i interaktivne sesije, a posetioci će imati priliku i da upoznaju domaće startape i njihova inovativna rešenja u okviru startap zone. Tom prilikom biće predstavljeni aktuelni tržišni i investicioni trendovi, izazovi i mogućnosti koje dolaze sa skaliranjem na nova tržišta, potencijali koje multidisciplinarnost donosi inovativnim timovima, kao i implikacije uvođenja novih tehnologija u život, društvo i ekonomiju.

„Na SPLET-u vas očekuju dobro poznata imena iz domaćeg ekosistema, Emilija Vuković, suosnivačica kompanije Agile Dynamics Tech i Miljan Tekić, suosnivač i operativni direktor jednog od najbrže rastućih domaćih startapa – Tenderly, Đorđe Vukotić, direktor prodaje i operacija u kompaniji Joberty, ali i svetski priznati stručnjaci kao što je Andrew Nguyen, koji trenutno vodi globalni kapacitet medicinske informatike u kompaniji Roche. Marko i Marija Grujić, osnivači startapa Neuroblast, podeliće svoju priču – kako su povezali video igre sa biomedicinom, dok će Kristina Janković Obućina, iz Asocijacije industrije video igara Srbije predstaviti novi program Shift2Games – platformu koja svim zainteresovanima za gejming industriju pruža detaljne i pouzdane informacije o gejmingu kao karijernom putu“, navodi se u saopštenju.

SPLET Tech 2023.

Učesnici konferencije imaće priliku i da čuju od predstavnika fondova preduzetničkog kapitala (VC) koje investicione niše su u fokusu TS Ventures, Fifth Quarter Ventures i Omorika Ventures, koje faze razvoja startap kompanija podržavaju, kao i da od predstavnika organizacija podrške iz regiona dobiju odgovor na pitanje Zašto smo jači zajedno?

„Ovogodišnja konferencija nas vodi korak dalje ka zajedničkoj budućnosti ispunjenoj novim šansama. Posebno se radujemo razgovoru o web3 i blokčejn tehnologijama – oblasti koju je naš projekat prepoznao kao najprespektivniju za razvoj inovacija u Srbiji. Da li granica rasta postoji, kako nove tehnologije transformišu društvo i ekonomiju, i koje korake moramo preduzeti da bismo nastavili započetu tradiciju inovacija, saznaćete na konferenciji 10. oktobra.““, rekla je Aleksandra Popović, direktorka projekta „Srbija inovira“ i jedna od govornica.

Nebojša Bjelotomić, izvršni direktor Inicijative Digitalna Srbija, direktor projekta „Preduzmi ideju“ i jedan od govornika konferencije, rekao je da sagledavanje problema ili prilike iz više uglova igra veoma važnu ulogu u uspehu svakog biznisa i projekta.

„Ovo je posebno aktuelno od kada su digitalne tehnologije počele da transformišu svet oko nas, stoga je i jedna od ključnih tema ovogodišnje konferencije razvoj multidisciplinarnosti, koja je sve važnija za dinamično i zahtevno okruženje globalnog tržišta“, dodao je on.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.