Platforma za striming muzike nastavlja da smanjuje broj osoblja

Spotify otpušta 1.500 zaposlenih

SvetVesti

4.12.2023 11:38 Autor: Vladimir Jokanović 2

Spotify otpušta 1.500 zaposlenih Spotify otpušta 1.500 zaposlenih
Online platforma za striming muzike Spotify saopštila je da će otpustiti oko 1.500 zaposlenih ili 17 odsto, kako bi smanjila troškove. Kompanija Spotify otpustila... Spotify otpušta 1.500 zaposlenih

Online platforma za striming muzike Spotify saopštila je da će otpustiti oko 1.500 zaposlenih ili 17 odsto, kako bi smanjila troškove. Kompanija Spotify otpustila je 600 zaposlenih u januaru, a još 200 u junu.

Nakon niza otpuštanja u tehnološkim kompanijama početkom ove godine, neke su ponovo počele da smanjuju broj zaposlenih, a najave su stigle od kompanije Amazon i platforme LinkedIn u vlasništvu Microsofta, prenosi Reuters.

Izvršni direktor Spotifya Danijel Ek (Daniel Ek) naveo je u pismu zaposlenima da je kompanija zapošljavala više u 2020. i 2021. godini zbog niže cene kapitala dok je njena proizvodnja rasla. On je istakao da je razmatrao smanjenje plata u kompaniji, zbog smanjenja troškova, ali se ipak opredelio za smanjenje broja radnih mesta.

Spotify je uložio više od milijardu dolara kako bi razvio svoje poslovanje sa podkastima, registrovao je poznate ličnosti kao što su Kim Kardašijan (Kim Kardashian), princ Hari (Prince Harry) i Megan Markl (Meghan Markle). Spotify je proširio svoje prisustvo na tržištu u većini zemalja sveta u nastojanju da do 2030. godine dostigne milijardu korisnika.

Platforma trenutno ima 601 milion korisnika, u odnosu na 345 miliona na kraju 2020. godine. Kompanija je ostvarila profit u trećem kvartalu potpomognuta poskupljenjem svojih usluga striminga i rastom broja pretplatnika u svim regionima.

Kompanija u ponedeljak počinje da obaveštava zaposlene o prestanku radnog odnosa. Otpušteni će primiti otpremnine za pet meseci, kao i regres, a zdravstvena zaštita će važiti za period otpremnine. Spotify će takođe ponuditi imigracionu podršku zaposlenima čiji je imigracioni status uslovljen zaposlenjem.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...