Devizni priliv u prvih deset meseci veći za skoro 50 odsto u odnosu na 2020. godinu

Srbija od turizma prihodovala 1,275 milijardi evra

BiznisSrbijaTurizamVesti

21.12.2021 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srbija od turizma prihodovala 1,275 milijardi evra Srbija od turizma prihodovala 1,275 milijardi evra
Prema izveštaju Narodne banke Srbije devizni priliv od turizma u Srbiji u prvih deset meseci 2021. godine iznosi milijardu i 275 miliona evra, saopštila... Srbija od turizma prihodovala 1,275 milijardi evra

Prema izveštaju Narodne banke Srbije devizni priliv od turizma u Srbiji u prvih deset meseci 2021. godine iznosi milijardu i 275 miliona evra, saopštila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Devizni priliv od turizma, prema njenim rečima, bio je u porastu u prvih deset meseci ove godine za 49 odsto u odnosu na period januar-oktobar 2020. godine.

Ovi podaci pokazuju da se turizam u Srbiji veoma brzo i efikasno oporavlja od posledica pandemije koronavirusa, kao i da je Srbija prepoznata kao jedinstvena i autentična turistička destinacija, podjednako privlačna i domaćim i stranim turistima, istakla je Matić.

Ministarka je dodala da su ovo veoma podsticajni rezultati koji pokazuju da Srbija postaje sve atraktivnija destinacija u svetu i da naš turističko-ugostiteljski sektor na jedinstven način kreira imidž svojih lokalnih turističkih proizvoda.

  • kaćica

    19.4.2022 #1 Author

    Korona je ucinila svoje pa su ljudi obilazili Srbiju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...