Novi brojači biće ugrađeni u asfalt na pet lokacija

Beograd nabavlja sistem za brojanje motornih vozila

BiznisSrbija

27.6.2023 09:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Beograd nabavlja sistem za brojanje motornih vozila Beograd nabavlja sistem za brojanje motornih vozila
Beogradski Sekretarijat za saobraćaj raspisao je tender za nabavku i ugradnju automatskih brojača za motorni saobraćaj, a vrednost nabavke procenjena je na 11,2 miliona... Beograd nabavlja sistem za brojanje motornih vozila

Beogradski Sekretarijat za saobraćaj raspisao je tender za nabavku i ugradnju automatskih brojača za motorni saobraćaj, a vrednost nabavke procenjena je na 11,2 miliona dinara.

Novi brojači nalaziće se na pet lokacija, u ulici Kneza Višeslava, Kumodraškoj, na Batajničkom drumu, u ulici Dr Ivana Ribara i u Vojvođanskoj.

“Cilj ove javne nabavke je da se obezbedi neprekidno snimanje parametara saobraćajnog toka na pet lokacija od strateškog značaja za planiranje razvoja saobraćajnog sistema i operativno upravljanje saobraćajnim tokovima na uličnoj mreži grada Beograda”, navodi se u dokumentaciji, piše eKapija.

Brojači će prikupljati podatke preko induktivnih petlji koje se ugrađuju u gornje asfaltne slojeve kolovoznog zastora. U svakoj od saobraćajnih traka potrebno je da se nalazi par induktivnih petlji.

Brojačima je potrebno prikupljati podatke kao što su čas, minut, sekunda, dan, mesec, godina registrovanog prolaska vozila, brzina kretanja svakog vozila, period zauzetosti petlje i kategorizacija svakog snimljenog vozila.

Svako od snimljenih vozila treba svrstati u minimum 10 kategorija: motocikl, putnički automobil, kombi vozilo, lako teretno vozilo, srednje teško teretno vozilo, teško teretno vozilo, teško teretno vozilo sa prikolicom, tegljač sa poluprikolicom, autobus i zglobni autobus.

Rok za realizaciju ugovorenog posla je 150 kalendarskih dana, a rok za prijavu na tender je 24. jul.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...