novoimenovana vršiteljka dužnosti direktora

Danijela Gačević na čelu CEFTA Sekretarijata

RegionSrbijaU fokusu

9.6.2023 14:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Danijela Gačević na čelu CEFTA Sekretarijata Danijela Gačević na čelu CEFTA Sekretarijata
Ekonomistkinja Danijela Gačević preuzela je poziciju vršiteljke dužnosti direktora CEFTA-e i na tom mestu će zameniti dosadašnjeg čelnika te organizacije, Emira Đikića. Sa više... Danijela Gačević na čelu CEFTA Sekretarijata

Ekonomistkinja Danijela Gačević preuzela je poziciju vršiteljke dužnosti direktora CEFTA-e i na tom mestu će zameniti dosadašnjeg čelnika te organizacije, Emira Đikića.

Sa više od 15 godina iskustva u oblasti međunarodne trgovine, Gačević u svoju novu ulogu donosi bogatu stručnost i dokazane rezultate. Obavljajući različite funkcije, stekla je veliko znanje i praktično iskustvo u nacionalnim, regionalnim i međunarodnim trgovinskim okvirima, a pre imenovanja na ovu poziciju bila je viša savetnica za trgovinske olakšice u CEFTA Sekretarijatu, navodi se u saopštenju.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, gde je i stekla diplomu mastera iz oblasti međunarodnih odnosa. Svoje stručno znanje nadogradila je kroz brojne specijalizovane programe i obuke, a bila je i savetnica u Ministarstvu ekonomije Crne Gore i učestvovala, između ostalog, u pregovorima o slobodnoj trgovini između te i drugih zemalja. Tokom svog karijernog puta, bila je i deo tima Svetske trgovinske organizacije.

Imenovanje Danijele Gačević predstavlja siguran kontinuitet u promociji i razvoju slobodne trgovine i jačanju regionalne ekonomske saradnje.

Ostajemo posvećeni olakšavanju trgovine u CEFTA regionu i jačanju konkurentnosti ekonomija CEFTA potpisnica. Na tom putu, dragoceno će biti iskustvo koje novoimenovana vršiteljka dužnosti direktora poseduje, a koje će, sigurni smo, biti dodatni zamajac u smanjivanju trgovinskih barijera i usklađivanju trgovinskih politika sa evropskim standardima“, poručili su iz CEFTA Sekretarijata.

Kako je saopšteno, Gačević će biti vršiteljka dužnosti direktora CEFTA Sekretarijata do izbora novog direktora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...