Rad je obustavljen u poštama u Novom Sadu i Vrbasu

Đorđević pozvao na pregovore о prestanku štrajka u poštama

SrbijaU fokusu

27.10.2023 14:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Đorđević pozvao na pregovore о prestanku štrajka u poštama Đorđević pozvao na pregovore о prestanku štrajka u poštama
Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević pozvao je Sindikat radnika Pošte „Sloga” na pregovore o prestanku obustave rada u poštama u Novom Sadu... Đorđević pozvao na pregovore о prestanku štrajka u poštama

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević pozvao je Sindikat radnika Pošte „Sloga” na pregovore o prestanku obustave rada u poštama u Novom Sadu i Vrbasu.

Poziv je upućen nakon što se predsednik Sindikata radnika Pošte „Sloga” Stefan Mitrović oglasio da su njihovi članovi podržali i uzeli učešće u „spontanoj” obustavi rada koju su započele njihove kolege, kao i da ga niko u vezi sa zahtevima nije kontaktirao, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

„Bez obzira na to što kao direktor Pošte nisam ni na koji način, pisano niti usmeno, dobio zahtev za sastankom, u interesu Pošte Srbije i njenih zaposlenih, pozivam Stefana Mitrovića da dođe u sedište Preduzeća u Takovskoj 2, danas ili tokom predstojećeg vikenda, ili kad god mu odgovara, kako bih saslušao i razgovarao o zahtevima za nastavak procesa rada“, rekao je Đorđević.

On je istakao da je njegovo iskustvo govori da su to obično bili „politički zahtevi“.

„U ovom slučaju, moja je pretpostavka da radnici u obustavi nisu informisani od strane sindikata „Sloga“ da totalni prekid rada čini grubo kršenje zakona, te da zbog toga neće biti plaćeni za taj period, moguće konsekvence su i otkazi ugovora o radu nakon osam dana“, kazao je Đorđević.

Dodao je da, pod istom pretpostavkom neobaveštenosti, a želeći da utiče i spreči najteže moguće posledice, želi da razgovor sa Stefanom Mitrovićem obavi što pre i poziva ga da mu se javi „pisanim putem, telefonom, preko šefa Кabineta ili na neki drugi način koji odabere“.

 • SUNCE

  27.10.2023 #1 Author

  Strasno žalosno, šofer Jorgovanke Tabakovic bez ikakve škole i obrazovanja da odlučuje u ovako velikom i važnom preduzeću kao što su pošte Srbije.

  Odgovori

 • gagica

  29.10.2023 #3 Author

  Mi smo banana drzava. Sve moze i nista ne moze

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...