partner srpske vlade u reformama i privlačenju stranih investicija

Dve decenije Američke privredne komore u Srbiji

BiznisBolji posaoInfrastrukturaSrbija

9.6.2022 13:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Dve decenije Američke privredne komore u Srbiji Dve decenije Američke privredne komore u Srbiji
Američka privredna komora u Srbiji slavi 20 godina rada. Danas ona okuplja više od 210 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su u našu... Dve decenije Američke privredne komore u Srbiji

Američka privredna komora u Srbiji slavi 20 godina rada. Danas ona okuplja više od 210 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su u našu zemlju investirale približno četrnaest milijardi evra i koje zapošljavaju više od 100.000 građana Srbije.

„Digitalna transformacija, agenda za ekološki čistu i energetski efikasnu Srbiju, unapređenje sistema zdravstvene zaštite i poslovna integracija kroz regionalne inicijative, četiri su prioriteta na kojima će Američka privredna komora u Srbiji (AmCham), sa svojim članicama, intenzivno raditi u narednom periodu. Verujemo da su ovi prioriteti ključni za nastavak kreiranja predvidivog i stabilnog poslovnog okruženja, te da ćemo i sa narednom Vladom Srbije nastaviti da sarađujemo u ovim oblastima”, istakao je Stefan Lazarević, predsednik upravnog odbora AmChama na proslavi obeležavanja dvadesetogodišnjice ovog poslovnog udruženja.

Proslavi dve decenije rada AmChama prisustvovala je Ana predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, kao i mnogobrojni predstavnici AmCham članica, renomiranih domaćih i međunarodnih kompanija, medija, kulturnog i javnog života.

“Tokom ovih dvadeset godina AmCham je uvek bio snažan i pouzdan partner Vlade Republike Srbije. Zajedno smo radili na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i doprineli tome da Srbija postane jedan od svetskih lidera u privlačenju stranih direktnih investicija. Zajedno smo menjali najvažnije zakone, administraciju, kreirali reforme u oblasti vladavine prava kako bi pravosuđe u Srbiji bilo potpuno nezavisno, doprineli da srpska privreda ima svoju sigurnost i bezbednost da ulaže i da se širi”, istakla je Ana Brnabić.

  • MARKO7

    9.6.2022 #1 Author

    Svaka čast za privrednu komoru…

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.6.2022 #2 Author

    Sto bise investicija u Srbiji…

    Odgovori

  • VERA

    10.6.2022 #3 Author

    Zašli su oni za ovo vreme i gde ne treba.

    Odgovori

  • SNEZANA

    10.6.2022 #4 Author

    20 godina nije malo trajati i opstajati

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...