Obnova saobraćajnica i putne mreže

Grad Zrenjanin potpisuje ugovor sa beogradskom firmom Baumeister

BiznisInfrastrukturaSrbija

13.3.2023 18:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Grad Zrenjanin potpisuje ugovor sa beogradskom firmom Baumeister Grad Zrenjanin potpisuje ugovor sa beogradskom firmom Baumeister
Grad Zrenjanin potpisaće ugovor za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva, bez elemenata koncesije, u okviru projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na svojoj... Grad Zrenjanin potpisuje ugovor sa beogradskom firmom Baumeister

Grad Zrenjanin potpisaće ugovor za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva, bez elemenata koncesije, u okviru projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na svojoj teritoriji sa beogradskom firmom Baumeister, objavila je danas gradska uprava.

Ugovor će biti potpisan na osnovu skupštinske odluke, a posao će biti realizovan sa članovima zajedničke ponude, preduzećima Sremput iz Rume i Vojvodinaput-Bačkaput iz Novog Sada.

Komentarišući ovu odluku, zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da je Grad Zrenjanin poslednjih godina ulagao velika sredstava u obnovu saobraćajnica i putne mreže, ali da i dalje predstoji obiman posao i mnogo aktivnosti u toj oblasti, prenosi agencija Beta.

„Evidentirali smo 32 ulice u kojima uopšte nema asfalta, u skoro svim mesnim zajednicama, uključujući i naseljena mesta, i za to smo izdvojili nekih 8,5 miliona evra, a takođe i iznos od oko 10 miliona evra, namenjen rekonstrukciji puteva“, kazao je Santovac.

Kako je naveo, Grad Zrenjanin obavezao se da obezbedi građevinske dozvole, jer je vlasnik putne mreže, s jasnim ciljem da se Zrenjanin komunalno i infrastrukturno dalje razvija.

Gradonačelnik Simo Salapura je podsetio da je u toku 2022. godine, iz sredstava gradskog budžeta i eksternih izvora finansiranja, u obnovu i izgradnju putne mreže uloženo rekordnih 1,4 milijarde dinara.

Kroz projekat javno-privatnog partnerstva, kako je objasnio, u roku od dve do tri sezone realizovaće se radovi na saobraćajnoj infrastrukturi koji bi se, u dosadašnjim uslovima finansiranja, izvodili u znatno dužem vremenskom periodu.

Istovremeno, aktivnosti na tekućem održavanju saobraćajnica i dalje se odvijati u kontinuitetu, kao i do sada.

  • TATJANA

    15.3.2023 #1 Author

    Nadam se da ce Zrenjanin rešiti problem toliko dugo godina neasfaltiranih ulica

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...