GRAĐEVINARSTVO GLAVNI POKRETAČ PRIVREDNOG RASTA Vrednost radova povećana za četvrtinu

BiznisSrbijaVesti

2.6.2020 11:06 Autor: Julijana Vincan 1

GRAĐEVINARSTVO GLAVNI POKRETAČ PRIVREDNOG RASTA Vrednost radova povećana za četvrtinu GRAĐEVINARSTVO GLAVNI POKRETAČ PRIVREDNOG RASTA Vrednost radova povećana za četvrtinu
U prvom kvartalu ove godine vrednost izvedenih građevinskih radova povećana je za 24,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je doprinelo... GRAĐEVINARSTVO GLAVNI POKRETAČ PRIVREDNOG RASTA Vrednost radova povećana za četvrtinu

U prvom kvartalu ove godine vrednost izvedenih građevinskih radova povećana je za 24,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je doprinelo da sektor građevinarstva bude glavni pokretač rasta BDP, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Rast bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu je pet odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine, a građevinarstvo je ostvarilo najviši međugodišnji rast bruto dodate vrednosti od svih delatnosti sa 19,6 procenata.

Takvim rezultatima najviše je doprinela izgradnja saobraćajne infrastrukture, odnosno veliki infrastrukturni projekti, kao što su izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta i izgradnja obilaznice oko Beograda, kao i drugi na kojima su se radovi odvijali i u vreme vanrednog stanja.

  • Dragana

    2.6.2020 #1 Author

    Gradjevinarstvo je radilo punom parom dok je sve stajalo.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...