Švedska kompanija usmerava poslovanje ka Novom Sadu

Ikea neće u Niš u skorije vreme

PoslovanjeSrbija

11.1.2023 09:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ikea neće u Niš u skorije vreme Ikea neće u Niš u skorije vreme
Uprkos najavama lokalnih zvaničnika, Ikea Srbija nije spremna da potvrdi da će u skorije vreme otvoriti robnu kuću u Nišu, a iz kompanije najavljuju... Ikea neće u Niš u skorije vreme

Uprkos najavama lokalnih zvaničnika, Ikea Srbija nije spremna da potvrdi da će u skorije vreme otvoriti robnu kuću u Nišu, a iz kompanije najavljuju da im je cilj da se prvo približe kupcima u Novom Sadu. 

Kako iz navode za Bloomberg Adriju, Ikea u Nišu ima Uslužni centar za isporuku u ulici Ivana Milutinovića 30, ali će nastaviti da istražuju i druge opcije kako bi “u budućnosti bili bliže kupcima u ovom gradu”.

Prošle nedelje, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na lokalnoj televiziji Zona plus rekla da je Ikea Srbija kupila zemljište uz auto-put. Ona je navela da su predstavnici kompanije “došli da se dogovorimo, da ubrzamo papire koji su im neophodni da bi krenuli sa onim što su zamislili u Nišu”.

Sotirovski je u tom gostovanju dodala i da ne zna kada će Ikea otvoriti robnu kuću koja bi, prema njoj, trebalo da se nalazi kod naplatne rampe Nais, sa desne strane kada se krene ka Aleksincu.

“Mi možemo da im pomognemo sve što traže, da skratimo svu proceduru, nešto da ubrzamo, ali na to kada će početi sa radom mi ne možemo da znamo”, kaže ona.

Iz kompanije Ikea Srbija ističu da im je cilj da se šire na srpskom tržištu, za koje smatraju da ima puno potencijala, te da su upravo zbog toga nedavno otvorili IKEA Studio za planiranje na Novom Beogradu, kao i 40 lokacija za preuzimanje.

Kako navode, sledeći korak je otvaranje robne kuće u Novom Sadu. Prema najavama od pre 11 godina, plan kompanije je da robne kuće budu otvorene na pet lokacija: dve u Beogradu, jedna u Nišu, jedna u Novom Sadu i jedna u centralnoj Srbiji koja bi bila najbliže gradovima Kragujevac i Čačak.

  • GOCA BG

    11.1.2023 #1 Author

    Otvorice oni vremenom u svim gradovima gde su resili…

    Odgovori

  • TATJANA

    15.1.2023 #2 Author

    Znaju oni gde ih čeka veći profit

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...