U obezbeđivanju finansija učestvovali isključivo domaći 'anđeli' investitori

Inovativni srpski startap LeadDelta prikupio više od 800.000 dolara kapitala

InovacijePreduzetnikSrbija

15.3.2023 17:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Inovativni srpski startap LeadDelta prikupio više od 800.000 dolara kapitala Inovativni srpski startap LeadDelta prikupio više od 800.000 dolara kapitala
Inovativna startap kompanija iz Srbije LeadDelta, uspešno je zatvorila svoju najraniju fazu finansiranja, prikupljanjem kapitala koji iznosi više od 800.000 dolara. Njena glavna prednost... Inovativni srpski startap LeadDelta prikupio više od 800.000 dolara kapitala

Inovativna startap kompanija iz Srbije LeadDelta, uspešno je zatvorila svoju najraniju fazu finansiranja, prikupljanjem kapitala koji iznosi više od 800.000 dolara.

Njena glavna prednost u odnosu na konkurenciju, koja je u isto vreme tragala za privlačenjem investicija, bio je brži razvoj i rast broja korisnika, kao i njihovo zadovoljstvo uslugom, navodi se u saopštenju.

U obezbeđivanju finansija učestvovali su isključivo domaći „anđeli“ investitori. Pored ovog uspeha, LeadDelta je nedavno proglašena za najbolji SaaS proizvod na svetu od strane prestižne američke platforme Product Hunt.

Prema rečima Vedrana Rašića, direktora i jednog od osnivača kompanije LeadDelta, uspeh je postignut uprkos globalnoj ekonomskoj krizi zahvaljujući predanosti i posvećenosti tima koji je u prošlosti već postigao značajne rezultate u ovoj industriji.

„Veoma smo zahvalni zbog podrške koju smo dobili od naših ‘anđela’ investitora, kao i LeadDelta zajednice. Zahvaljujući ovim investicijama nastavićemo da kreiramo inovacije i da pružamo nove vrednosti našim korisnicima kako bismo im omogućili izgradnju značajnih poslovnih konekcija za ostvarenje njihovih ciljeva. Radujemo se proširenju našeg tima i dovođenju novih talenata koji će nam pomoći da dalje realizujemo našu viziju”, izjavio je Rašić.

Tokom poslednjih nekoliko meseci, LeadDelta privukla je značajnu pažnju investitora koji su prepoznali vrednost i potencijal inovativnog softverskog rešenja koje nudi. Tako je uspešno prošla i prvi srpski akcelerator, odnosno program za startape sa visokim potencijalom – Katapult.

Softver LeadDelta nastao je kao odgovor na ekspanziju digitalnih kanala u prodajnim interakcijama između kompanija i kupaca njihovih usluga. Namenjen je B2B profesionalcima i timovima za upravljanje poslovnim konekcijama kako bi im se pomoglo da sa njima izgrade bolje odnose. Pomoću ovog alata korisnici mogu efektnije da prodaju, zapošljavaju i marketuju svoje proizvode i usluge kroz združenu mrežu kontakata, navodi se saopštenju.

Među investitorima je i Tihomir Bajić, osnivač organizacije Serbian Entreprenuers koja je nastala sa idejom domaćih preduzetnika u dijaspori da svojim predlozima, iskustvima, kontaktima i umrežavanjem daju vetar u leđa razvoju startap ekosistema u Srbiji i da pomognu  drugim preduzetnicima u inostranstvu.

„Ponosan sam na činjenicu što sam organizovao pre-seed fazu finansiranja ovog uspešnog startapa. U prikupljanju kapitala učestvovao je veliki broj domaćih finansijera što ukazuje na to koliko je bilo lako prepoznati potencijal rešenja koje LeadDelta nudi. Pored toga što je podržan isključivo srpskim kapitalom, proizvod je osmišljen i proizveden u Srbiji, dok su njegovi korisnici rasprostranjeni širom sveta. Uspesi koje postiže LeadDelta su još jedan dokaz da naš region ima veliki potencijal za razvoj rešenja koja mogu da pobede u globalnoj konkurenciji”, izjavio je Bajić.

Tim startapa LeadDelta planira da se održi kao globalni lider na tržištu modernih rešenja za upravljanje odnosima sa klijentima i da, uz pomoć veštačke inteligencije i velikih baza podataka, osvoji nove segmente tržišta.

 • CUPKA

  16.3.2023 #1 Author

  Dobro je da imaju podrsku, i da su zadovoljni.

  Odgovori

 • VERA

  17.3.2023 #2 Author

  Da svako od nas ima „anđela investotora“….kako bi to bilo divno…..ih

  Odgovori

 • LUKA

  18.3.2023 #4 Author

  Zanimljivo ali ne volim vestacku inteligenciju

  Odgovori

 • Dragana

  19.3.2023 #5 Author

  Dobro je da se ulaze u razvoj.

  Odgovori

 • Dea

  19.3.2023 #6 Author

  Lepo za pomoc ali los izbor

  Odgovori

 • GOCA BG

  19.3.2023 #7 Author

  Svaka cast za inovaciju…

  Odgovori

 • COKA

  19.3.2023 #8 Author

  Inovacija je bas na ceni

  Odgovori

 • BRANA19

  21.3.2023 #9 Author

  Oni imaju podršku , dobro im je ..

  Odgovori

 • BOJANA

  23.3.2023 #10 Author

  Lepo što imaju podršku inovatori.

  Odgovori

 • Goga13

  4.4.2023 #11 Author

  Oni svakako imaju podršku sa svih strana.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...