Investicija vredna 40 miliona evra

Izgradnja nove japanske fabrike u Inđiji počinje sredinom marta

BiznisInfrastrukturaSrbija

29.1.2024 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Izgradnja nove japanske fabrike u Inđiji počinje sredinom marta Izgradnja nove japanske fabrike u Inđiji počinje sredinom marta
Kompanija JFE Shoji Serbia registrovana na Novom Beogradu, podnela je zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju kompleksa za... Izgradnja nove japanske fabrike u Inđiji počinje sredinom marta

Kompanija JFE Shoji Serbia registrovana na Novom Beogradu, podnela je zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju kompleksa za proizvodnju metalnih delova za elektromotore u Inđiji, objavila je eKapija.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak najavio je da će kamen temeljac za novu japansku investiciju u Inđiji biti postavljen 18. marta, prenose lokalni mediji. Gak je rekao da je u pitanju kompanija koja radi u oblasti autoindustrije, da će, u prvoj fazi, biti otvoreno 200 radnih mesta.

Mediji prenose i da ova kompanija proizvodi rotore i elektro motore (brisače i podizače) za najveće brendove za auto-industriju, kao i da sarađuju sa japanskim kompanijama Toyo Tires i Nidec, koje već posluju u Srbiji.

Ranije je objavljeno da je vrednost ove investicije 40 miliona evra.

Na sajtu Agencije za privredne registre se može videti da je ova firma u Srbiji osnovana u junu prošle godine, sa pretežnom delatnošću kovanje, presovanje, štancovanje i valjanje metala i metalurgija praha, kao i da je u vlasništvu japanske JFE Shoji Corporation.

 • Emilija

  29.1.2024 #1 Author

  Sjajno!

  Odgovori

 • CALE

  29.1.2024 #2 Author

  svaka cast,sta god da se otvori je dobro da bi imali mogucnost da se zaposle ljudi koji nemaju posla

  Odgovori

 • Sindi

  30.1.2024 #3 Author

  Japanac

  Odgovori

 • Boba321

  31.1.2024 #4 Author

  Super, bice vise posla i radnih mesta

  Odgovori

 • BOBICA

  4.2.2024 #5 Author

  To su odlične vesti!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...