Izgradnja počinje u februaru

Japanska fabrika od 40 miliona evra u Inđiji

Srbija

23.1.2024 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Japanska fabrika od 40 miliona evra u Inđiji Japanska fabrika od 40 miliona evra u Inđiji
Gradnja fabrike novog japanskog investitora u Inđiji trebalo bi da počne krajem februra, najavio je predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak. On je naveo da... Japanska fabrika od 40 miliona evra u Inđiji

Gradnja fabrike novog japanskog investitora u Inđiji trebalo bi da počne krajem februra, najavio je predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak.

On je naveo da se očekuje zapošljavanje oko 200 radnika, prenela je eKapija.

Reč je o investiciji iz oblasti auto-industrije, koja je, kako je Gak rekao za Sremsku televiziju, zaključkom Vlade Srbije proglašena za investiciju od nacionalnog značaja.

Ranije je objavljeno da je vrednost ove investicije 40 miliona evra, a kako je Dnevnik nezvanično saznao sredinom prošle godine, reč je japanskoj kompaniji koja radi kao kooperant sa Nidecom.

Dve fabrike japanske kompanije Nidec otvorene su u maju 2023. u novosadskoj Radnoj zoni Sever 4.

Svetski gigant u proizvodnji elektromotora i elektronike za skoro sve namene u prvu fazu svog poslovanja u Srbiji uložio je više od 250 miliona evra i zaposlio 1.200 ljudi, podsetio je Dnevnik.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...