Novine stupaju na snagu od prvog januara

Izmenjenim carinskim propisima olakšano poslovanje firmi

BiznisSrbija

27.12.2023 15:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Izmenjenim carinskim propisima olakšano poslovanje firmi Izmenjenim carinskim propisima olakšano poslovanje firmi
Uprava carina saopštila je danas da je izmenama Uredbe o carinskim postupcima i carinskim formalnostima, koje će se primenjivati od 1. januara 2024. godine,... Izmenjenim carinskim propisima olakšano poslovanje firmi

Uprava carina saopštila je danas da je izmenama Uredbe o carinskim postupcima i carinskim formalnostima, koje će se primenjivati od 1. januara 2024. godine, olakšano poslovanje privrednih subjekata i poboljšana poslovna klima u Srbiji.

Najvažnija izmena odnosi se na polaganje zajedničkog obezbeđenja za carinske postupke, osim za tranzit.

Novina je i da se kao vid zajedničkog obezbeđenja, odnosno garancije, mogu deponovati sredstva na račun Uprave carina namenjen za te svrhe, što predstavlja dodatnu povoljnost za poslovnu zajednicu, navodi se u saopštenju državne institucije.

Nove garancije više nisu vremenski ograničene, a rok važenja aktivnih garancija je produžen te se one mogu koristiti do isteka roka njihovog važenja, ali najkasnije do 31. marta 2024. godine.

  • tamara71

    27.12.2023 #1 Author

    Treba sto vise olaksati firmama da posluju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...