Projekat vredan 80 miliona evra

Ko će graditi naučno-tehnološke parkove u tri grada u Srbiji znaće se u februaru

InvesticijeSrbijaU fokusu

10.1.2024 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Ko će graditi naučno-tehnološke parkove u tri grada u Srbiji znaće se u februaru Ko će graditi naučno-tehnološke parkove u tri grada u Srbiji znaće se u februaru
Potpisivanje ugovora sa izvođačima za izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Čačku, Nišu i Kruševcu, očekuje se u februaru. Iz Ministarstva za javna ulaganja su naveli... Ko će graditi naučno-tehnološke parkove u tri grada u Srbiji znaće se u februaru

Potpisivanje ugovora sa izvođačima za izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Čačku, Nišu i Kruševcu, očekuje se u februaru.

Iz Ministarstva za javna ulaganja su naveli da su ponude otvorene, a Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je i raspisala tender trenutno daje komentare na izveštaj.

Tender za izgradnju i proširenje naučno-tehnoloških parkova u Čačku, Kruševcu i Nišu, raspisan je u septembru, a rok za prijavu bio je 16. novembar prošle godine.

Vlada Srbije potpisala je sa EBRD u junu 2023. ugovor za unapređenje naučne infrastrukture, izgradnju novih naučno-tehnoloških parkova i dodatnih zgrada u postojećim NTP u zemlji vredan 80 miliona evra.

Ugovorom je obezbeđeno 80 miliona evra, od čega je 70 miliona evra namenjeno za dodatnu izgradnju naučno-tehnoloških parkova (NTP), dok je 10 miliona opredeljeno za BIO 4 kampus u Beogradu, piše eKapija.

Novi objekat u Nišu, kako je ranije objavljeno, biće izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele Elektronskog fakulteta i restorana Studentskog centra, koji će podrazumevati blizu 9.500 metara kvadratnih namenjenih kancelarijskom prostoru i između 900 i 1.000 kvadratnih metara, predviđenih laboratorijskom prostoru. Planirani kapacitet objekta je od 700 do 1.000 korisnika.

„Grad Čačak od Vlade Republike Srbije dobija 17 miliona evra za izgradnju i opremanje druge faze Naučno tehnološkog parka“, objavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Nova zgrada prostiraće se na 12.700 kvadratnih metara, na lokaciji Cer, gde NTP ima 6.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, u kojem je smešteno preko 30 firmi.

U Kruševcu je u planu izgradnja naučno-tehnološkog parka, odnosno prve zgrade ovog kompleksa koji će zauzeti površinu od 1,6 hektara, a ukupna investicija sa opremom iznosi 16,5 miliona evra.

  • KIMCHI

    10.1.2024 #1 Author

    Nazalost, znak pitanja ko je koga pogurao

    Odgovori

  • MAXMAD

    10.1.2024 #3 Author

    Prvi burazeri srbije.

    Odgovori

  • GAGA

    10.1.2024 #4 Author

    Ma to se vec zna

    Odgovori

  • mile

    10.1.2024 #5 Author

    Ma znaju oni to vec sve unapred

    Odgovori

  • SHALIMAR

    10.1.2024 #6 Author

    Videcemo uskoro ko ce to biti…

    Odgovori

  • Brana

    14.1.2024 #7 Author

    Videćemo

    Odgovori

  • PIKSI

    14.1.2024 #8 Author

    Sigurno se to zna vec ali cekamo februar

    Odgovori

  • LENA

    27.3.2024 #9 Author

    Ovaj projekat vredan 80 miliona evra ima za cilj da unapredi naučnu infrastrukturu u Srbiji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...