Rok za preuzimanje nalepnice je 15. jun

Koliko će koštati „registracija“ električnog trotineta?

Srbija

9.4.2024 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Koliko će koštati „registracija“ električnog trotineta? Koliko će koštati „registracija“ električnog trotineta?
Cena usluge za izdavanje nalepnice za laka električna vozila, odnosno trotinete, iznosi 1.560 dinara, dok je cena obrasca nalepnice tačno 500 dinara. Ova stavka... Koliko će koštati „registracija“ električnog trotineta?

Cena usluge za izdavanje nalepnice za laka električna vozila, odnosno trotinete, iznosi 1.560 dinara, dok je cena obrasca nalepnice tačno 500 dinara. Ova stavka propisana je u Uredbi o dopunama Uredbe o cenama usluga koje vrši Agencija za bezbednost saobraćaja.

Podsećamo da građani svoja „laka električna vozila“ (konkretno, električne trotinete) mogu registrovati do 15. juna, jer će od tog datuma samo ovi e-dvotočkaši moći da učestvuju u saobraćaju, piše Nova ekonomija.

Kako je ranije propisano Pravilnikom o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila, svako ko poseduje ovaj električni dvotočkaš moraće da podnese zahtev za izdavanje nalepnice.

U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke (ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja), podatke o prebivalištu (mesto, poštanski broj, ulica i kućni broj, telefon, e-mail), kao i podatke o lakom električnom vozilu (marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina, masa praznog vozila).

Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Takođe, uz nju je potrebno dostaviti i fotokopiju ili očitanu ličnu kartu, popunjenu i potpisanu izjavu na posebnom obrascu, ali i dokaz o uplaćenoj naknadi na ime izdavanja nalepnice za laka električna vozila.
Prilikom obrade zahteva, na tehničkoj dokumentaciji, koja je sastavni deo obavezne dokumentacije, upisuje se serijski broj nalepnice, datum izdavanja, potpis lica koje izdaje nalepnicu, dok će se dijagonalno preko prednje strane stavljati pečat sa oznakom „IZDATA NALEPNICAˮ.

Foto: Unsplash.com

U slučaju oštećenja ili uništenja nalepnice, po zahtevu se može izdati nova.

Nalepnica treba da se postavi na lako uočljivo mesto, u gornjem delu nepomičnog stuba upravljača vozila, u zavisnosti od konstrukcije upravljača, a nakon što se postavi nalepnica, ona će biti i fotografisana kao i mesto na kojem je postavljena.


Prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice vrši se na mestima koja Agencija za bezbednost saobraćaja utvrđuje na svom zvaničnom internet sajtu www.abs.gov.rs.

  • SABRINA

    9.4.2024 #1 Author

    Slažem se da predstavlju opasnost, alin registracija za električni trotinet?!

    Odgovori

  • DOBRILA

    9.4.2024 #2 Author

    Glupost, sta sve nece da smisle .

    Odgovori

  • jevtić

    10.4.2024 #3 Author

    Kakva budalaština

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...