Javni uvid traje do 27. januara

Kruševac bi mogao da dobije novu industrijsku zonu

InfrastrukturaInvesticijeSrbija

18.1.2024 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kruševac bi mogao da dobije novu industrijsku zonu Kruševac bi mogao da dobije novu industrijsku zonu
Kruševac razmatra formiranje industrijske zone L, površine oko 80 hektara, koja obuhvata prostor između planirane istočne obilaznice i auto-puta, odnosno istočni deo radne zone... Kruševac bi mogao da dobije novu industrijsku zonu

Kruševac razmatra formiranje industrijske zone L, površine oko 80 hektara, koja obuhvata prostor između planirane istočne obilaznice i auto-puta, odnosno istočni deo radne zone Sever, KO Bivolje.

Planom je definisan deo trase državnog puta IB reda, koji preuzima funkciju severne gradske obilaznice nakon izgradnje auto-puta. Formirana je saobraćajna matrica koju čine tercijalne saobraćajnice sa ciljem stvaranja uslova za pristup postojećim katastarskim parcelama i obezbeđivanja pojasa regulacije za postavljanje infrastrukturnih vodova, piše poslovni portal eKapija.

Planirana je regulacija korita Košijskog potoka koji jednim delom protiče kroz plansko područje, kao i kompletno opremanje tehničkom i komunalnom infrastrukturom. Time je stvoren planski osnov za formiranje nove privredne zone, za razvoj privrednih delatnosti, odnosno za njihovo efikasnije privođenje nameni.

Namena planskog područja su industrija i proizvodnja, odnosno privredne delatnosti.

Komercijalne delatnosti planirane su kao dopunska/kompatibilna namena, s obzirom na trase glavnih saobraćajnih koridora (planirani auto-put, severna i istočna obilaznica) koji čine plansko područje atraktivnim za njihov razvoj.

Kao kompatibilne namene, a kako bi se omogućila kontrolisana fleksibilnost prostora, planirane su komunalne delatnosti (reciklažna dvorišta, prihvatilišta za napuštene životinje), kao i sportsko-rekreativni sadržaji.

Znatne površine planskog područja opredeljene su za zaštitno zelenilo kao prateću namenu, čime se doprinosi zaštiti životne sredine.

Potrebno je naglasiti neophodnost nasipanja i izdizanja terena do nivoa koji omogućava funkcionalno povezivanje sa saobraćajnicama i infrastrukturom. S obzirom na visok nivo podzemnih voda, svaka izgradnja uslovljena je ispitivanjem i eventualnom sanacijom terena.

Parkiranje i garažiranje vozila planira se na parcelama korisnika.

Javni uvid traje do 27. januara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...