nedostatak prostora za mašine vredne četiri miliona evra

Ledo seli proizvodnju Zagorskih štrukli u Srbiju

EUSrbija

7.12.2023 13:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ledo seli proizvodnju Zagorskih štrukli u Srbiju Ledo seli proizvodnju Zagorskih štrukli u Srbiju
Linija za proizvodnju Ledovog testa seli se iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiji, tačnije u Frikom, koji je takođe u vlasništvu Nomad Foodsa,... Ledo seli proizvodnju Zagorskih štrukli u Srbiju

Linija za proizvodnju Ledovog testa seli se iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiji, tačnije u Frikom, koji je takođe u vlasništvu Nomad Foodsa, a zaposlenima u zagrebačkoj pekari nudi se prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda.

Razlog za izmeštanje linije za testo, kako je već ranije objavljeno, je nedostatak prostora za mašine vredne četiri miliona evra koje ć́e proizvoditi King sladoled.

Oni će sledeće godine biti postavljeni upravo na mestu gde se nalazi linija za testo, prenosi portal Financije.hr.

Na pitanje koliko je zaposlenih zaposleno u zagrebačkoj pekari, odgovorili su da u pogonu trenutno radi 45 ljudi. Uprkos proširenju pogona za proizvodnju sladoleda, u interesu kompanije je da zadrži poslastičare ako prihvate nova radna mesta.

„Sa svakim od zaposlenih razgovaramo njihovim željama i planovima, a nadamo se i verujemo da će se većina odlučiti da nastavi da radi u Ledu na poslovima vezanim za sladoled“, odgovorili su iz kompanije.

Predsednik Sindikata PPDIV-a Denis Paradiš potvrdio je da je Uprava preuzela obavezu da zadrži sve bivše zaposlene u kompaniji, ali da sada već́ini nudi niže plate, odnosno niže koeficijente i manje složene poslove.

„Ovakav pristup radnicama sa dugogodišnjim iskustvom nije korektan“, ističe Paradiš.

On ne osporava pravo vlasnika na poslovnu odluku da deo proizvodnje preseli u Frikom, ali je, kako kaže, pomalo smešno što će se Zagorski štrukli proizvoditi u Srbiji.

  • SHALIMAR

    7.12.2023 #1 Author

    Da li je njima smesno ili me,oni su vec doneli odluku da se sele kod nas…

    Odgovori

  • ELLA

    8.12.2023 #2 Author

    Ili jeftinije proizvodnja. Jeftina radna snaga.
    Svakako odlicno bitno je da se ulaze

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...