Srbija započela veliki broj razvojnih projekata

Mali i direktor KfW o projektima u Srbiji

BankeSrbija

4.7.2023 17:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mali i direktor KfW o projektima u Srbiji Mali i direktor KfW o projektima u Srbiji
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se utorak sa direktorom nemačke razvojne banke „KfW“ za Jugoistočnu Evropu i Tursku Klausom Milerom... Mali i direktor KfW o projektima u Srbiji

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se utorak sa direktorom nemačke razvojne banke „KfW“ za Jugoistočnu Evropu i Tursku Klausom Milerom (Klaus Müller) sa kojim je razgovarao o aktuelnim projektima u Srbiji koje podržava ta finansijska institucija.

Siniša Mali se zahvalio na dosadašnjoj uspešnoj saradnji, i rekao da je Srbija započela veliki broj razvojnih projekata koji doprinose ukupnoj srpskoj ekonomiji, navodi se u saopštenju.

„Svi ti projekti nas usmeravaju da budemo još efikasniji. Ulažemo u infrastrukturu, u rekonstrukciju bolnica, domova zdravlja, obnovu škola, dovodimo fabrike. Dobar smo posao uradili, a dobijanjem organizacije EXPO izložbe 2027. godine, ćemo postati centar sveta. Očekujem nastavak dobre saradnje sa KfW bankom“, rekao je Mali.

On je poručio da je Srbija u reformama načinila krupne korake, da je započeto restrukturiranje EPS-a, sa velikom odlučnošću da se reformiše energetski sektor, da je Srbija likvidna i makroekonomski stabilna, ali da želimo da ubrzamo rast BDP-a.

Klaus Miler se zahvalio na dosadašnjoj saradnji, naveo da Srbija ostvaruje dobre ekonomske rezultate i čestitao što je naša zemlja izabrana za domaćina specijalizovane EXPO izložbe 2027. godine. Miler je izrazio očekivanje da će se uspešna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

„Pravimo planove u vezi sa novim projektima za sledeću godinu, i važna je otvorena komunikacija“, rekao je Miler. „KfW“ podržava Srbiju u postizanju ciljeva i ispunjavanju obaveza u vezi sa procesom pristupanja Evropskoj uniji sa posebnim fokusom na klimu i energiju, kao i održivi razvoj urbane infrastrukture.

Uključeni su u projekte u sektoru energetike i rudarstva podržavanjem korišćenja obnovljive energije i energetske efikasnosti, održivog urbanog razvoja, sistema gradskog vodosnabdevanja i upravljanja otpadnim vodama, upravljanja otpadom.

Razvojna banka Nemačke osnovana je 1948. godine i zastupljena je u 69 zemalja sveta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...