sam postupak procedure traje minut ili dva

Mali: Počelo prijavljivanje za penzionerske kartice

Srbija

15.3.2023 11:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Mali: Počelo prijavljivanje za penzionerske kartice Mali: Počelo prijavljivanje za penzionerske kartice
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će penzionerske kartice, za koje je u sredu počelo prijavljivanje u svim filijalama PIO Fonda u Srbiji,... Mali: Počelo prijavljivanje za penzionerske kartice

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će penzionerske kartice, za koje je u sredu počelo prijavljivanje u svim filijalama PIO Fonda u Srbiji, omogućiti popuste u prodavnicama, restoranima, banjama, salonima, kao i povoljnije zdravstvene preglede.

„Vi ćete sa tom karticom imati mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima. Imaćete mogućnost da uđete u muzeje, pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama“, rekao je Mali, navodi se u saopštenju ministarstva.

Naveo je da će kartice biti aktivne od 1. oktobra, kada će penzioneri biti obavešteni koje su to kompanije i koja prodajna mesta gde će moći da ih koriste.

Zbog toga je ministar pozvao sve društveno-odgovorne kompanije da se jave i učestvuju u ovoj akciji.

Mali je precizirao da od danas u svih 170 filijala PIO Fonda, kao i na sajtu, svaki penzioner od njih 1,7 miliona, ima mogućnost da se prijavi za dobijanje penzionerske kartice, navedeno je u saopštenju.

„U svim filijalama PIO Fonda, za one koji možda teže mogu da popune taj zahtev, biće ljudi koji će im pomagati“, dodao je Mali.

Objasnio je da su jedini potrebni podaci za popunjavanje kartice ime, prezime, adresa, JMBG i kontakt telefon, a da sam postupak prijave traje minut ili dva.

„Mi ćemo sukcesivno, kako se naši najstariji sugrađani budu prijavljivali za tu karticu, te kartice njima i davati. Te kartice će moći da se uzmu u filijalama PIO Fonda kada budu završene, a svi naši najstariji sugrađani biće obavešteni ili putem telefona ili putem mejla ili kako god su ostavili svoj kontakt da im je gotova kartica i da mogu da je pokupe“, naveo je Mali.

Istakao je i da će penzioneri dobiti kartice u roku od mesec dana.

Predstavnici MMF-a dolaze 23. marta u Beograd

Predstavnici Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolaze u Beograd 23. marta na redovan sastanak, rekao je Mali.

„Mi sa njima saradnju imamo već skoro desetak godina u Srbiji i sve reforme koje smo sproveli sproveli smo zajedno sa MMF-om“, navodi se u saopštenju.

On je istakao da je ta saradnje za Srbiju važna, jer daje kredibilitet reformama, ali i „usmerava i gura“ državu da bude bolja i brža.

Ukazao je da zbog toga Srbija ostvaruje dobre rezultate i da je dobila pohvale i od MMF-a, kao i od Svetske banke i predstavnika drugih država.

 • ljubica

  15.3.2023 #1 Author

  Te penzionerske kartice će pomoći penzionerima kao buvi gaće. Ima više od milion penzionera koji primaju penzije znatno manje od prosećne oko 37.800. Drugo, većina je stara i slabo pokretna i nije u stanju da šeta i traži nešto što je jeftinije za 5 ili 6 dinara. A i da mogu nemaju para za to. Od penzionerskih kartica kao i od predhodnih senior kartica če se ofajditi onaj ko ih bude pravio. I to je odgovor zašto se ne koriste predhodne treba ponovo da se zaradi.

  Odgovori

 • Milovan94

  15.3.2023 #2 Author

  Nama su najbitniji penzioneri, ostali su nebitni.

  Odgovori

 • VERA

  17.3.2023 #3 Author

  Samo šminka, neka vrate penzije na staro za početak i usklade ih sa realnim troškovima života. Nije ovo loto pa šta ko izvuče.

  Odgovori

 • Dragana

  19.3.2023 #4 Author

  Mogli bi i nama zaposlenima nesto da daju. Ipak mi radimo a sumnjam da cemo docekati penziju i te lepe stvari.

  Odgovori

 • GOCA BG

  19.3.2023 #5 Author

  Bice dosta prijavljenih za kratko vreme…

  Odgovori

 • BOBICA

  2.7.2023 #6 Author

  Treba iskoristiti ovakvu priliku

  Odgovori

 • HEPO

  17.1.2024 #7 Author

  Upises glasic

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.