osam novih imena, deset članova nove vlade žene

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije predložio ministre

Srbija

30.4.2024 11:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije predložio ministre Mandatar za sastav nove Vlade Srbije predložio ministre
Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je da će danas podneti zahtev predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić za zakazivanje sednice na... Mandatar za sastav nove Vlade Srbije predložio ministre

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je da će danas podneti zahtev predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić za zakazivanje sednice na kojoj će predstaviti ekspoze, plan rada i predlog za sastav Vlade Srbije.

„Za članove vlade ću sutra predložiti Skupštini Srbije sledeće osobe: Siniša Mali – prvi potpredsednik vlade i ministar finansija, Ivica Dačić – potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, Irena Vujović – potpredsednica vlade i ministarka zaštite životne sredine i vodoprivrede, Aleksandar Vulin – potpredsednik vlade, Andrijana Mesarović ministarka privrede, Aleksandar Martinović ministar poljoprivrede, Goran Vesić – ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,Dubravka Đedović-Handanović – ministarka rudarstva i energetike, Tomislav Momirović – ministar unutrašnje i spoljne trgovine“, rekao je Vučević.

Naveo je da će Maja Popović biti ministarka pravde, Jelena Žarić-Kovačević – ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Tomislav Žigmanov – ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Bratislav Gašić – ministar odbrane, Marko Đurić – ministar spoljnih poslova, Tanja Miščević – ministarka za evropske integracije, Slavica Đukić-Dejanović – ministarka prosvete.

Zlatibor Lončar biće ministar zdravlja, Nemanja Starović – ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milica Đuđević-Stamenkovski – ministarka za brigu o porodici i demografiji, Zoran Gajić – ministar sporta, Nikola Selaković – ministar kulture, Milan Krkobabić – ministar za brigu o selu, Jelena Begović – ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Husein Memić – ministar turizma i omladine, Dejan Ristić – ministar informisanja i telekomunikacija, Darko Glišić – ministar za javna ulaganja, Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura – ministri bez portfelja, rekao je Vučević na konferenciji za medije.

Vučević je dodao da je među predlozima osam novih imena, a da su čak deset članova nove vlade žene.

„U suštini imamo jednu trećinu ministara koje nisu bili u sastavu kabineta Brnabić. Što se tiče nestranačkih ličnosti, predložili smo četiri ličnosti koje nisu pripadnici ili članovi jedne političke stranke“, rekao je Vučević.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *