Planirani sastanci sa najvišim zvaničnicima do 31. oktobra

Misija MMF počinje posetu Srbiji sastankom sa NBS

Srbija

19.10.2023 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Misija MMF počinje posetu Srbiji sastankom sa NBS Misija MMF počinje posetu Srbiji sastankom sa NBS
Misija Međunarodnog monetarnog fonda danas počinje zvaničnu posetu Srbiji, koja će trajati do 31. oktobra. Prvo će održati sastanak sa predstavnicima Narodne banke Srbije.... Misija MMF počinje posetu Srbiji sastankom sa NBS

Misija Međunarodnog monetarnog fonda danas počinje zvaničnu posetu Srbiji, koja će trajati do 31. oktobra. Prvo će održati sastanak sa predstavnicima Narodne banke Srbije. Delegaciju MMF predvodi šef Misije Donal Makgetigen (Donal McGettigan).

Misija MMF sastaće se sa najvišim zvaničnicima Srbije i održati sastanke sa predstavnicima NBS, ministarstava za finansije, energetike, privrede, rad… Prethodna Misija MMF je došla u Srbiju u martu, što je bila prva revizija stendbaj aranžmana, koji traje ukupno 24 meseca, prenosi B92.

Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda odobrio je Srbiji u decembru 2022. godine stendbaj aranžman u iznosu od 290 odsto kvote naše zemlje u MMF-u, što je oko 1,89 milijardi specijalnih prava vučenja, odnosno oko 2,4 milijarde evra.

Novi stendbaj aranžman predstavlja podršku dogovorenom ekonomskom programu Srbije u periodu od dve godine, a deo od ukupnog iznosa sredstava biće povučen tokom 2022. i 2023. godine, dok će se preostali deo tretirati kao sredstva iz predostrožnosti, saopštila je ranije NBS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...