ako ga Skupština ratifikuje uskoro

Momirović: Sporazum sa Kinom može da stupi na snagu u martu

SrbijaSvet

21.10.2023 10:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 19

Momirović: Sporazum sa Kinom može da stupi na snagu u martu Momirović: Sporazum sa Kinom može da stupi na snagu u martu
Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je da se, ukoliko Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom bude ratifikovan u Skupštini Srbije u narednih sedam... Momirović: Sporazum sa Kinom može da stupi na snagu u martu

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je da se, ukoliko Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom bude ratifikovan u Skupštini Srbije u narednih sedam dana, stiču uslovi da on početkom marta 2024. godine stupi na snagu.

„Naravno, proceduru treba da prođe i Kina. Računamo da će od juna ovaj sporazum konačno stupiti na snagu, a da će prave efekte ljudi početi da osećaju krajem 2024. godine“, rekao je Momirović za današnji Blic, prenosi Beta.

Dodao je da sporazum obuhvata 10.412 srpskih proizvoda za koje će u narednom periodu biti ukinute carine, odnosno 8.930 proizvoda sa kineske strane.

„U narednim koracima potrebno je da pojačamo interesovanje kompanija koje će moći da izvoze po povoljnijim uslovima“, kazao je ministar.

Naveo je da će svaki proizvod napravljen u Srbiji moći da bude izvezen na kinesko tržište „maltene najjeftinije u Evropi“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...