Više od 500 izlagača na Beogradskom sajmu

Nagrađeni najbolji eksponati na 48. Međunarodnom sajmu građevinarstva

Srbija

25.4.2024 11:55 Autor: Milica Vojtek 3

Nagrađeni najbolji eksponati na 48. Međunarodnom sajmu građevinarstva Nagrađeni najbolji eksponati na 48. Međunarodnom sajmu građevinarstva
Na Beogradskom sajmu uručene su nagrade i priznanja za najbolje eksponate na 48. Međunarodnom sajmu građevinarstva. Stručni žiri za dodelu priznanja odlučio je da... Nagrađeni najbolji eksponati na 48. Međunarodnom sajmu građevinarstva

Na Beogradskom sajmu uručene su nagrade i priznanja za najbolje eksponate na 48. Međunarodnom sajmu građevinarstva.

Stručni žiri za dodelu priznanja odlučio je da nagradu „Nova vizura“ dodeli: za kategoriju “Građevinski materijali” kompaniji Metal – product Smederevska palanka, koja je osvojila nagradu i u kategoriji “Građevinska mehanizacija”. Preduzetnička radnja Promobet iz Mladenovca osvojila je nagradu u kategoriji “Prefabrikovani sklopovi za građenje”, a kompanija Roto Srbija iz Alibunara u kategoriji “Instalacije u oblasti graditeljstva”.

Među nagrađenim kompanijama u različitim kategorijama su još i Studio Present Subotica, Decoustic Beograd, Bonomini Italy, IKL Industrijski kombinat Livnica Guča, Fieo Indija. Specijalna priznanja osvojile su kompanije Peštan Aranđelovac, Dušan Glavaški, AD Polet IKG.

Sajam pod sloganom od „Od vizije do ostvarenja“ završava se danas, 25. aprila u 17 časova. Tokom četiri dana održavanja predstavilo se više od 500 izlagača, a među njima i oni iz Australije, Austrije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Češke Republike, Francuske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Kine, Poljske, Azerbejdžana, Indije, Severne Makedonije, Rumunije, Slovenije, Španije, Holandije i Turske.

Organizatori manifestacije su naglasili da je misija ovog sajma da bude ključna platforma za susret stručnjaka, kompanija i entuzijasta građevinske industrije, da predstavi najnovije trendove, tehnologije i projekte u ovoj oblasti, kao i da omogući prilike za poslovno umrežavanje i sklapanje poslovnih dogovora, razmenu znanja i iskustava koja će oblikovati budućnost građevinske industrije.

Sajam građevinarstva / Foto: Biznis.rs

Izlagački program pokrio je sve ključne segmente građevinske industrije – najnovije tehnologije u građevinarstvu, inovativne materijale, energetsku efikasnost i održivost (proizvodi i tehnologije koji doprinose energetskoj efikasnosti, smanjenju emisija CO2 i očuvanju resursa, što uključuje solarnu energiju, geotermalne sisteme, izolaciju, kao i pametne sisteme upravljanja energijom).

Tokom trajanja sajma, posetioci su mogli da vide izložene najnovije modele iz različitih sektora građevinske mehanizacije.

Veliki broj izlagača predstavio je konstrukcije za solarne panele što ukazuje na to da se trend prelaska na održive izvore energije još uvek razvija. Iz kompanije Noleko kažu da se je potražnja velika.

„Veliko je interesovanje za konstrukcije za zemlju i za krov, zato što je u toku tranzicija na obnovljive izvore i velika je potražnja i u Srbiji i u regionu vezano za zelenu energiju. Puno je kompanija koje panele ugrađuju na svoj krov kako bi uštedele energiju zbog stalnih poskupljenja“, rekli su iz ove kompanije.

Sajam građevinarstva / Foto: Biznis.rs

Na sajmu su predstavljene i nacionalne izložbe Austrije, Češke Republike, Indije, Kine, Poljske, Turske, a organizovan nastup imaju kompanije iz Crne Gore i Republike Srpske (BiH) preko njihovih privrednih komora.

Ono što se moglo primetiti na nacionalnoj izložbi Indije je veliki broj indijskih kompanija koji je predstavio keramiku, a prema rečima izlagača zadovoljni su zainteresovanošću posetilaca za njihove proizvode.

Veliku pažnju na sajmu su privukli i štandovi koji se bave pejzažnom arhitekturom, kao i ozelenjavanjem krovova, ali i firme koje se bave izgradnjom montažnih kuća.

„Sve više ljudi se opredeljuje za montažne kuće, zato što je gradnja brža, jeftinija, povoljnija i koriste se ekološki materijali“, rekli su za Biznis.rs iz firme Monter gradnja Ivanjica.

Ovogodšnja manifestacija obogaćena je i specijalizovanim izložbama Stone-Expo i Windshow Balkans, što dodatno pokriva interese i konkretna rešenja za najzahtevnije ideje i arhitektonske projekte.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...