LEKSIKON 2021: Vlada Marinković

Novi pravilnik donosi veću bezbednost saobraćaja

AnalizaIntervjuSrbijaSvetU fokusu

11.1.2022 10:01 Autor: Miljan Paunović 5

Novi pravilnik donosi veću bezbednost saobraćaja Novi pravilnik donosi veću bezbednost saobraćaja
Vlada Marinković ima već trideset godina iskustva u auto-servisnoj industriji i unapređenju bezbednosti saobraćaja. Predsednik je Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda (NATEP), člana CITA-e i... Novi pravilnik donosi veću bezbednost saobraćaja

Vlada Marinković ima već trideset godina iskustva u auto-servisnoj industriji i unapređenju bezbednosti saobraćaja. Predsednik je Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda (NATEP), člana CITA-e i EGEA-e, i direktor firme Marinković Hofmann.

Početkom jula 2021. godine počela je primena novog pravilnika kojim su tehnički pregledi znatno pooštreni. Najveća novina je da se tehnički pregled sve vreme snima kamerama, pa ne može više da se “gleda kroz prste” nikome ni za najmanje propuste. Kako ističe Marinković, najveća stvar je što se napokon tehnički pregled radi kako treba.

Pitali smo Vladu Marinkovića šta je po njegovom mišljenju obeležilo 2021. godinu?

Događaj godine

– Događaj godine je svakako početak primene najvećeg dela Pravilnika o radu tehničkih pregleda. To će direktno uticati na povećanje bezbednosti saobraćaja u Srbiji podizanjem nivoa tehničke ispravnosti vozila na putevima, koja su jedan od tri stuba bezbednosti na putu.

Ličnost godine

– Ilon Mask (Elon Musk). Slažem se sa izborom časopisa Time, njegova vizija u razvoju tehnologije i nove mobilnosti se ističu. U našem slučaju auto-industrija je kroz razvoj pogona i automatizacije vožnje napravila istorijski pomak.

Najbolji poslovni potez godine

– Najbolji poslovni potez godine je početak gradnje beogradskog metroa. Pored svih kontroverzi, sam početak izradnje je krucijalni pomak u razvoju urbane mobilnosti Beograda i cele Srbije.

Poslovni promašaj godine

– Rekao bih da je poslovni promašaj godine odlaganje proizvodnje novog modela u fabrici Stelantis (FCA) u Kragujevcu, kao i zastoj cele grupe u elektrifikaciji game modela.

Očekivanja u 2022. godini 

– U domenu transporta očekujem izradu Nacionalne strategije bezbednosti saobraćaja Republike Srbije za period 2021-2030. sa akcionim planom, koja se poklapa sa proklamovanom dekadom bezbednosti Ujedinjenih nacija u saobraćaju. Dokumenti sadrže implementaciju UN i EU regulative i najbolje prakse u primeni i usaglašavanju.

  • GocaBG

    11.1.2022 #1 Author

    Kod nas je bahatost u saobracaju i dalhe prisutna,vece i strozije kazne kada budu uvedene,verujem da ce se mnogi uozbiljiti dok voze…

    Odgovori

  • ACIKA

    2.2.2022 #3 Author

    Nas narod samo treba po dzepu pa da vidite kako ce voziti svi normalnije. Mnogo smo nekulturni u saobracaju iskreno…

    Odgovori

  • IVAN

    27.11.2022 #4 Author

    Nadajmo se da će zaista da vazduh bude manje zagađen i bezbednost veća

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...