proširenje prerađivačkih i skladišnih kapaciteta

PIK Bečej kupio fabriku ABC Food

AgrobiznisSrbija

24.11.2022 16:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

PIK Bečej kupio fabriku ABC Food PIK Bečej kupio fabriku ABC Food
PIK Bečej jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, koja posluje u okviru MK Group, realizovala je kupovinu fabrike ABC Food. Kako se navodi... PIK Bečej kupio fabriku ABC Food

PIK Bečej jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, koja posluje u okviru MK Group, realizovala je kupovinu fabrike ABC Food.

Kako se navodi u saopštenju, reč je o fabrici za preradu i skladištenje povrća u Ruskom Krsturu.

Jedan od ključnih ciljeva ove investicije jeste da u sinergiji sa postojećim resursima, PIK Bečej proširi svoje prerađivačke i skladišne kapacitete.

„Ova kupovina predstavlja strateško spajanje sa fabrikom Flora, jer naš cilj jeste njeno proširenje kapaciteta. Kada je 2016. godine kompanija Flora kupljena od strane MK Grupe, ona je bila u stečaju, kao što je sada slučaj sa ABC Food-om. Svakodnevim trudom i radom uspeli smo od Flore da napravimo modernu fabriku koja je uz konstantno unapređenje i ulaganje u proizvodne linije, opremu i infrastrukturu, postala kompanija koja svoje proizvode izvozi u preko 30 zemalja sveta. MK Group planira da rekonstruiše i investira u pogone u ABC Food-u, a uz dosadašnje uspehe koje smo postigli sa Florom, uspeh očekujemo i od ove kupovine“, kaže Miloš Mijović, generalni direktor PIK Bečej i CEO Agriculture.

PIK Bečej više od pet decenija proizvodi zdravu, prirodnu hranu i proizvode vrhunskog kvaliteta, po zahtevima domaćeg i inostranog tržišta.

 • GOCA BG

  27.11.2022 #1 Author

  Prosirenje kapaciteta i poslovanja,sjajno…

  Odgovori

 • VERA

  28.11.2022 #2 Author

  Odlicna investicija.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...