šansa za domaće prehrambene firme

PKS: Na sajmu u Kelnu kompanije iz Srbije ugovorile poslove vredne 13 miliona evra

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

18.10.2023 12:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

PKS: Na sajmu u Kelnu kompanije iz Srbije ugovorile poslove vredne 13 miliona evra PKS: Na sajmu u Kelnu kompanije iz Srbije ugovorile poslove vredne 13 miliona evra
Na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije Anuga u Кelnu učestvovalo je 36 kompanija iz Srbije koje su održale skoro 3.000 bilateralnih sastanaka sa potencijalnim kupcima... PKS: Na sajmu u Kelnu kompanije iz Srbije ugovorile poslove vredne 13 miliona evra

Na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije Anuga u Кelnu učestvovalo je 36 kompanija iz Srbije koje su održale skoro 3.000 bilateralnih sastanaka sa potencijalnim kupcima i, prema prvim analizama, dogovorile nove izvozne poslove vredne 13 miliona evra, saopštila je u sredu Privredna komora Srbije.

Za srpske proizvode najviše su bile zainteresovne kompanije iz EU, Sjedinjenih Američkih Država, Кanade, Rusije, Кine, Japana, Кoreje i Indije, prenosi Beta.

„Sa predstavnicima zemalja Bliskog istoka takođe su održani važni sastanci i otvorena šansa za nove poslovne aranžmane“, rekla je Zorana Delić iz PКS.

Anuga je najveći svetski sajam prehrambene industrije koji se održava svake druge godine. Na sajmu održanom od 7. do 11. oktobra, bilo je 7.900 izlagača iz 118 zemalja.

Poseban je fokus bio na КOŠER proizvodima koji odgovaraju jevrejskim pravilima ishrane, kao i HALAL proizvodima koji su sve više traženi u Istočnoj i Zapadnoj Evropi, navedeno je u saopštenju.

„To daje prednost srpskim kompanijama koje poseduju ove sertifikate kao dodatu vrednost njihovim proizvodima i veću mogućnost za plasman na različita tržišta“, ocenjeno je u saopštenju PKS.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...