najkasnije do 20. juna 2023.

PKS pozvala privrednike da se prijave za posetu Keniji

BiznisFirme u fokusuSrbijaSvet

6.6.2023 11:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

PKS pozvala privrednike da se prijave za posetu Keniji PKS pozvala privrednike da se prijave za posetu Keniji
Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je u utorak zainteresovane kompanije da se prijave za posetu privredne delegacije Keniji od 3. do 8. septembra ove... PKS pozvala privrednike da se prijave za posetu Keniji

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je u utorak zainteresovane kompanije da se prijave za posetu privredne delegacije Keniji od 3. do 8. septembra ove godine.

Cilj posete je, kako je navedeno u saopštenju, da domaće kompanije upoznaju prilike na kenijskom tržištu i da se povežu sa potencijalnim poslovnim partnerima, a rok za prijavljivanje je do 20. juna.

U fokusu posete su sektori poljoprivrede, prehrane, turizma i ugostiteljstva, ali mogu se prijaviti i zainteresovane kompanije i iz drugih segmenata poslovanja.

Svima će biti obezbeđeni adekvatni sastanci i sagovornici, kada je reč o metalskoj industriji – deo koji se odnosi na alate i poljoprivrednu mehanizaciju predstavlja potencijal, za hemijsku industriju đubriva, IT telekomunikacije i last mile infrastructure services, građevinski sektor – projektovanje i izgradnja.

Za kompanije iz sektora poljoprivrede, prehrane i ugostiteljstva, između ostalog, planirana je poseta sajmu hrane Kenyan Food Event od 5. do 7. septembra u Najrobiju, jedinoj izložbi koja okuplja profesionalce iz celog istočnoafričkog lanca snabdevanja hranom i pićem.

Kenija je, inače, jedna od najrazvijenijih država u podsaharskoj Africi sa više od 55 miliona stanovnika, sve većim trendom urbanizacije, nije zasićena konkurencijom, a beleži rast standarda i potrošnje stanovništva proizvodima koji u velikoj meri odgovaraju onome što naše domaće kompanije mogu da ponude.

Prijava putem e-maila: afrika@pks.rs najkasnije do 20. juna 2023. godine.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...