očekuje se učešće više od 100 prestavnika kompanija

Početkom juna poslovni forum Srbija-Indija

SrbijaU fokusu

26.5.2023 17:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Početkom juna poslovni forum Srbija-Indija Početkom juna poslovni forum Srbija-Indija
Privredna komora Srbije (PKS) organizovaće Poslovni forum Srbija-Indija početkom juna, na kojem se očekuje učešće više od 100 predstavnika kompanija iz Srbije i 24... Početkom juna poslovni forum Srbija-Indija

Privredna komora Srbije (PKS) organizovaće Poslovni forum Srbija-Indija početkom juna, na kojem se očekuje učešće više od 100 predstavnika kompanija iz Srbije i 24 međunarodne kompanije iz Indije, saopštila je PKS u petak.

Predsednik PKS Marko Čadež i ambasador Indije u Srbiji Sandživ Koli na današnjem sastanku su istakli da se očekuje dolazak kompanija iz IT i sektora namenske industrije Indije, poljoprivredno-prehrambenog sektora, automobilske industrije, energetike, građevinarstva i infrastrukture. Prema rečima Čadeža, u pitanju je značajna poseta privredne delegacije Indije koja će omogućiti domaćim kompanijama da pokrenu nove poslovne projekte na velikom indijskom tržištu.

„Srbija može da bude odličan poslovni partner Indije u brojnim oblastima, od IT sektora do energetike, kao i most ka Evropi za indijske kompanije“, rekao je Čadež.

Ambasador Koli je ocenio da će poslovni forum u Beogradu biti odlična prilika za indijske i srpske privrednike da obnove stare i uspostave nove poslovne veze.

Spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Indije u 2022. godini je iznosila 326,9 miliona dolara, od čega je srpski izvoz u tu zemlju vredeo 18 miliona dolara, dok je uvoz iznosio 308,9 miliona dolara.

U Indiju je iz Srbije najviše izvezeno jabuka i delova za motorna vozila, a uvoženi su aluminijum, mobilni telefoni…

Indija je četvrta poljoprivredna sila u svetu, treći najveći proizvođač uglja u svetu, a IT sektor koji brzo raste podstiče izvoz usluga i modernizuje indijsku privredu.

 • MAJA

  28.5.2023 #1 Author

  Dosta se očekuje od ovog foruma

  Odgovori

 • SHALIMAR

  28.5.2023 #2 Author

  Bitna je obostrana dobra saradnja…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...