privredne komore iz regiona potpisaće memorandum o saradnji u oblasti turizma

Počinje Transatlantski ekonomski forum jugoistočne Evrope u Vašingtonu

BiznisSrbijaSvetTurizam

20.5.2024 11:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Počinje Transatlantski ekonomski forum jugoistočne Evrope u Vašingtonu Počinje Transatlantski ekonomski forum jugoistočne Evrope u Vašingtonu
U američkom Kongresu u Vašingtonu danas počinje dvodnevna konferencija „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope“, čiji je cilj jačanje saradnje Sjedinjenih Američkih Država i zemalja... Počinje Transatlantski ekonomski forum jugoistočne Evrope u Vašingtonu

U američkom Kongresu u Vašingtonu danas počinje dvodnevna konferencija „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope“, čiji je cilj jačanje saradnje Sjedinjenih Američkih Država i zemalja regiona Zapadnog Balkana, saopštio je Institut za politiku i privredu Jugoistočne Evrope.

Konferenciju organizuju Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda. 

„Održavanje ove konferencije predstavlja značajan korak u jačanju regulatornih okvira i postavljanju temelja za unapređenje ekonomske saradnje između Sjedinjenih Država i zemalja Jugoistočne Evrope“, istakao je direktor tog insituta Zoran Korać, prenela je Beta.

On je ukazao da će na marginama konferencije biti održan veliki broj bilateralnih sastanaka na kojima će biti reči o jačanju saradnje između SAD i zemalja Zapadnog Balkana.

Kako je navedeno u saopštenju, konferencija će obuhvatiti panel diskusije fokusirane na ključne aspekte regionalne saradnje i razvoja, kao što su prevazilaženje barijera za unapređenje trgovine, energetski potencijali regiona, nezavisno pravosuđe i borba protiv korupcije, digitalizacija i razvoj finansijskog sektora.

Tokom trajanja konferencije rukovodioci privrednih komora iz regiona, uključujući i Privrednu komoru Srbije, potpisaće Memorandum o jačanju transatlantske saradnje u oblasti turizma između zemalja Zapadnog Balkana i Sjedinjenih Američkih Država.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.