rok do kraja godine

Poljoprivrednici će moći da isprave pogrešne podatke o zemljištu u registru e-Agrar

AgrobiznisSrbija

26.8.2023 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Poljoprivrednici će moći da isprave pogrešne podatke o zemljištu u registru e-Agrar Poljoprivrednici će moći da isprave pogrešne podatke o zemljištu u registru e-Agrar
Poljoprivrednici koji su uneli pogrešne podatke o zemljištu u registru e-Agrar moći će da ih isprave do kraja godine, rečeno je u petak na... Poljoprivrednici će moći da isprave pogrešne podatke o zemljištu u registru e-Agrar

Poljoprivrednici koji su uneli pogrešne podatke o zemljištu u registru e-Agrar moći će da ih isprave do kraja godine, rečeno je u petak na skupštinskom Odboru za poljoprivredu.

Prema informacijama iz medija, problematično je to što se na zemljištu na kojem je prijavljena jedna biljna kultura nalazi druga, kao i da je došlo do zloupotreba i da su ljudi za subvencije prijavljivali njive na kojima je šuma ili zapuštena njiva, prenosi Danas.

Poslanici i vlasti i opozicije ukazali su da ne veruju da je većina poljoprivrednika namerno unela netačne podatke o imovini, već da je procedura bila obimna i da je trebalo ostaviti rok za prilagođavanje.

Pomoćnik ministarke poljoprivrede Aleksandar Bogićević rekao je da su u 74 gazdinstva od 76 pregledanih uočene nepravilnosti, kao i na 99 od 100 pregledanih parcela.

On je istakao da ako je čovek prijavio da gaji soju, a gaji kukuruz neće biti kažnjen, već će mu biti dato vreme da izmeni tu nepravilnost.

Bogićević je istakao da je reč o parcelama na kojima se, umesto biljnih kultura, nalazi šuma ili zakorovljena livada i ljudima koji su želeli da prevare sistem i dobiju subvencije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...