Najava podrške transportnim preduzećima

Pomoć države za novi život Jugoslovenskog rečnog brodarstva

BiznisInfrastrukturaSrbija

20.12.2022 08:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pomoć države za novi život Jugoslovenskog rečnog brodarstva Pomoć države za novi život Jugoslovenskog rečnog brodarstva
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će to ministarstvo stati iza kompanije Jugoslovensko rečno brodarstvo tako što će pomoći JRB-u... Pomoć države za novi život Jugoslovenskog rečnog brodarstva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će to ministarstvo stati iza kompanije Jugoslovensko rečno brodarstvo tako što će pomoći JRB-u da kupi novi ledolomac, kao i da će se zajednički raditi i na nabavci novih 10 barži, kako bi se ojačala flota.

Vesić, koji je prisustvovao obeležavanju slave JRB-a rekao da će ministarstvo „učiniti sve“ da toj kompaniji udahne novi život.

„Ministarstvo će u narednom periodu ozbiljnije stati iza JRB, kao i iza svih naših transportnih preduzeća, jer Srbija postaje logistički centar ovog dela Evrope. Naša preduzeća koja se bave logistikom, prevozom, imaju mnogo više šansi da opstanu i uspeju u narednom periodu“, rekao je Vesić.

Ocenio je da se od raspada Jugoslavije nije mnogo vodilo računa o JRB-u i da se to promenilo tek poslednjih nekoliko godina, dodavši da će se sada to intenzivirati jer su i periodi korona virusa i ukrajinske krize pokazali koliko je važno da država ima svog prevoznika na rekama, koji može da prevozi robu, kada ona na drugi način ne može da se preveze, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Dodao je da je izuzetno važno to što je JRB opstalo, a u tome se uspelo samo zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca.

Najavio je i da naredne godine sledi tender za rekonstrukciju tri luke, i dodao da će država više pažnje posvetiti Dunavu i Savi, jer je to potpuno neiskorišćen potencijal.

Jugoslovensko rečno brodarstvo je, kako je navedeno u saopštenju, najveća srpska brodarska kompanija i jedna od pet najvećih na Dunavu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...