primaće veću platu za šest odsto u 2023. godini

Povećanje zarada za 1.500 zaposlenih u četiri kompanije iz sektora nafte i gasa

Srbija

22.2.2023 17:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Povećanje zarada za 1.500 zaposlenih u četiri kompanije iz sektora nafte i gasa Povećanje zarada za 1.500 zaposlenih u četiri kompanije iz sektora nafte i gasa
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović potpisala je u petak anekse kolektivnih ugovora sa četiri preduzeća iz sektora nafte i gasa, na osnovu... Povećanje zarada za 1.500 zaposlenih u četiri kompanije iz sektora nafte i gasa

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović potpisala je u petak anekse kolektivnih ugovora sa četiri preduzeća iz sektora nafte i gasa, na osnovu kojeg će približno 1.500 zaposlenih u tim kompanijama dobiti povećanje zarada od šest odsto u 2023. godini.

Кolektivni ugovori potpisani su u Vladi Srbije sa Srbijagasom, Transportgasom, Transnaftom i Novi Sad – Gasom, saopštilo je ministarstvo, prenela je Beta.

Kako je navedeno, zarade će za isti procentualni iznos biti uvećane i zaposlenima u ostalim energetskim preduzećima.

Đedović je istakla da je veoma važno da je država, uz sve izazove sa kojima se suočila u energetskoj krizi, „pokazala da vodi računa i o zaposlenima u energetskim preduzećima, od čijeg rada zavisi sigurnost snabdevanja naših građana i privrede“.

„Povećanja su dogovorena vodeći računa o finansijskoj stabilnosti kompanija u sektoru nafte i gasa, ali i potrebi da zadrže kvalitetni kadrovi u ključnim domaćim preduzećima koja će biti nosioci važnih energetskih projekata“, ukazala je ministarka.

Đedović je zahvalila sindikalnim organizacijama i poslovodstvima kompanija na dobroj saradnji.

Кolektivni ugovori za četiri energetska preduzeća sa kojima su potpisani aneksi uređuju osnovnu zaradu zaposlenih, dok se zarada za zaposlene koji čine organe upravljanja utvrđuje se odlukom Nadzornog odbora tih kompanija.

 • SUNCOKRET

  22.2.2023 #1 Author

  Ovefirme su uvek imale super plate ali predpostavljam da više nisu toliko dobre pošto su kih velikim delom kupili stranci. Logično je povećanje plata kako bi zadržali kadrove.

  Odgovori

 • BRANA19

  23.2.2023 #2 Author

  Lepo je cuti , i treba da se poveća.

  Odgovori

 • TATJANA

  24.2.2023 #3 Author

  Neka su, i treba

  Odgovori

 • goca87

  24.2.2023 #4 Author

  Treba, povećanje svakome dobro dodje…

  Odgovori

 • GOCA BG

  26.2.2023 #5 Author

  Poato inflacija sve pojede,treba svima da se povecaju plate…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.