ukupno 1,4 milijarde dinara za nabavku opreme

Poziv bankama i lizing kompanijama da učestvuju u programu podrške malim preduzećima

Bolji posaoPreduzetnikSrbija

11.7.2023 14:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Poziv bankama i lizing kompanijama da učestvuju u programu podrške malim preduzećima Poziv bankama i lizing kompanijama da učestvuju u programu podrške malim preduzećima
Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je danas javni poziv poslovnim bankama i lizing kompanijama za učešće u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme... Poziv bankama i lizing kompanijama da učestvuju u programu podrške malim preduzećima

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je danas javni poziv poslovnim bankama i lizing kompanijama za učešće u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2023. godini. Poziv je otvoren do 25. jula.

Kroz taj program Ministarstvo privrede dodeljuje bespovratna sredstva mikro, malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za nabavku proizvodne opreme, građevinske mehanizacije, mašina i opreme za unapređenje energetske efikasnosti i ekoloških aspekata proizvodnje.

Privrednici mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25 odsto od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme.

Minimalna sopstvena sredstva firme koja podnosi zahtev su pet odsto od ukupne neto vrednosti opreme koja se nabavlja, dok će ostatak biti obezbeđen iz kredita poslovne banke ili finansijskog lizinga lizing kompanije, prenosi Beta.

Pravo na učešće u programu imaće najviše osam banaka i tri lizing kompanije koje budu ponudile najpovoljnije uslove finansiranja.

Ukupna sredstva za realizaciju ovog programa, koja su obezbeđena iz budžeta Srbije zajedno sa sredstvima obezbeđenim iz pretpristupnih fondova EU – IPA 19, iznose oko 1,4 milijarde dinara.

Posle izbora poslovnih banaka i lizing kompanija, Ministarstvo privrede će raspisati javni poziv mikro, malim preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...