Vlada Srbije usvojila Uredbu

Vanredna mera podrške preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine

PoslovanjeSrbija

6.7.2023 17:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vanredna mera podrške preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine Vanredna mera podrške preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine
Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda... Vanredna mera podrške preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine

Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine radi izmirenja obaveza prema proizvođačima.

U Republici Srbiji voće se uzgaja na površini od nešto više od 190.000 hektara, uz proizvodnju od približno 1,5 miliona tona, a pored šljive, koja zauzima najveću površinu, veoma su zastupljeni zasadi maline i višnje.

Zbog činjenice da određena količina uskladištenog roda prošle godine nije našla put do kupca, a površine pod višnjom i malinom rastu iz godine u godinu, pojavio se nedostatak slobodnog skladišnog prostora, čime je ugrožen ovogodišnji otkup.

Za rešavanje ovog problema, Vlada Srbije opredelila je 10.000.000 dinara subvencija javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama.

Na sednici je usvojen Akcioni plan za period od 2023. do 2025. godine za sprovođenje Strategije za mlade u Republici Srbiji za period od 2023. do 2030. godine, za čiju je implementaciju planirano ukupno 9,4 milijarde dinara.

Za primenu aktivnosti iz Akcionog plana za ovu godinu, obezbeđeno je 3,09 milijardi dinara.

  • SENSEI

    7.7.2023 #1 Author

    A gde je pomoć za uzgajivače trešanja i drugih voćki

    Odgovori

  • NATI

    9.7.2023 #2 Author

    Uvek najvise pomoci oko malina

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...