Izvođač radova je kompanija Tis Green Energy

Predstavljen plan izgradnje solarnog parka kod Zaječara

EkologijaSrbija

27.12.2023 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Predstavljen plan izgradnje solarnog parka kod Zaječara Predstavljen plan izgradnje solarnog parka kod Zaječara
Grad Zaječar oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije za izgradnju solarnog parka u Grljanu kod Zaječara. Podnosilac zahteva je... Predstavljen plan izgradnje solarnog parka kod Zaječara

Grad Zaječar oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije za izgradnju solarnog parka u Grljanu kod Zaječara. Podnosilac zahteva je kompanija Tis Green Energy iz Zaječara.

Cilj izrade projekta je uređenje i izgradnja kompleksa solarnog parka sa pripadajućom infrastrukturom, u funkciji proizvodnje električne energije, odnosno definisanje sistema prenosa, načina i tehničkih karakteristika priključenja solarne elektrane Grljan snage 5,4 megavata (MW) na distributivni sistem električne energije Republike Srbije.

Urbanističkim projektom sagledan je kompleks ukupne površine četiri hektara, 32 ara i 52 kvadratna metra. Područje je neizgrađeno, komunalno neopremljeno, a po načinu korišćenja predstavlja poljoprivredno zemljište u privatnoj svojini, piše eKapija.

Solarna elektrana je predviđena kao ograđen prostor sa obodnim prostorom širine četiri metra kao koridor za pristup celokupnom kompleksu sa svih strana.

Solarna elektrana će biti izgrađena od solarnih panela jedinične snage 600 Wp, kojih će u prvoj fazi biti 5.033. Planirano je da se paneli rasporede po dvorednim čeličnim nosačima (nosačima za dva reda panela).

SE Grljan se priključuje na distributivni sistem električne energije (DSEE) preko razvodnog postrojenja 35 kV u posebnom objektu.

Projekat je izradio Biro za projektovanje i konsalting Bizing doo Niš, a idejno arhitektonsko rešenje Društvo za projektovanje, inžinjering, konsalting i izvođenje radova Drago projekt doo iz Beograda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...