Omogućena brža komunikacija sa državnim organima

Privrednicima dostupni novi digitalni servisi za izdavanje dozvola u oblasti energetike i zaštite životne sredine

PreduzetnikSrbija

11.7.2024 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Privrednicima dostupni novi digitalni servisi za izdavanje dozvola u oblasti energetike i zaštite životne sredine Privrednicima dostupni novi digitalni servisi za izdavanje dozvola u oblasti energetike i zaštite životne sredine
U Srbiji, kao deo eUprave, počinju sa radom novi digitalni servisi, odnosno 27 usluga iz nadležnosti Ministarstva rudarstva i energetike, pre svega iz oblasti... Privrednicima dostupni novi digitalni servisi za izdavanje dozvola u oblasti energetike i zaštite životne sredine

U Srbiji, kao deo eUprave, počinju sa radom novi digitalni servisi, odnosno 27 usluga iz nadležnosti Ministarstva rudarstva i energetike, pre svega iz oblasti obnovljivih izvora energije, koji će privrednicima omogućiti i efikasnije dobijanje neophodnih dozvola i saglasnosti u oblasti energetike i zaštite životne sredine, objavilo je to ministarstvo.

Promociji novih digitalnih servisa prisustvovale su ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i predsednica EBRD-a Odil Reno-Baso, prenosi eKapija.

„Sprovođenjem aukcija za tržišne premije iz OIE pokazali smo da možemo da sprovedemo kompleksne postupke potpuno digitalizovano i transparentno, ali je jednako važno da to primenimo i na druge procedure koju su važne za privredu i investitore“, naglasila je ministarka.

Ona je ukazala na to da će digitalizacija omogućiti brzu komunikaciju sa državnim organima i da se više neće čekati po nekoliko dana, a ponekad i nedelja, na uručenje dopisa i podnesaka, već će se to obavljati automatski.

  • Lelica

    14.7.2024 #1 Author

    Sve ce biti digitalizovano

    Odgovori

  • ELLA

    18.7.2024 #2 Author

    Veliko olaksanje. Treba uloziti u edukaciju da bi servisi mogli da se koriste

    Odgovori

  • SHALIMAR

    18.7.2024 #3 Author

    Jos da ljudi nauce da sve to koriste…

    Odgovori

  • Dux011

    19.7.2024 #4 Author

    To je dobro.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.