UniCredit Fondacija i organizacija Dostignuća mladih udružuju snage

Program vredan 6,5 miliona evra za osnaživanje mladih u 10 evropskih zemalja

EULifestyleSrbija

25.7.2023 11:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Program vredan 6,5 miliona evra za osnaživanje mladih u 10 evropskih zemalja Program vredan 6,5 miliona evra za osnaživanje mladih u 10 evropskih zemalja
UniCredit Fondacija, korporativna fondacija UniCredit Grupe, i evropska mreža Dostignuća mladih (Junior Achievement), koja okuplja organizacije koje sprovode programe preduzetničkog obrazovanja, pokrenuli su program... Program vredan 6,5 miliona evra za osnaživanje mladih u 10 evropskih zemalja

UniCredit Fondacija, korporativna fondacija UniCredit Grupe, i evropska mreža Dostignuća mladih (Junior Achievement), koja okuplja organizacije koje sprovode programe preduzetničkog obrazovanja, pokrenuli su program „Osnaži se za budućnost“ kako bi zajedničkim snagama sprečili rano napuštanje škole.

Kroz ovo partnerstvo UniCredit Fondacija će uložiti 6,5 miliona evra za realizaciju trogodišnjeg programa u deset zemalja u kojima UniCredit posluje: Srbiji, Austriji, Bugarskoj, Češkoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji.

Program je namenjen učenicima uzrasta od 10 do 19 godina, a cilj je ponovno angažovanje učenika u školi, poboljšanje rezultata, sprečavanje napuštanja škole i inspirisanje učenika da istraže i pronađu karijere koje im odgovaraju.

“Partnerstvo Fondacije sa mrežom Dostignuća mladih pomoći će nam da se direktno borimo protiv jednog od najvećih izazova sa kojima se prosvetni radnici našeg kontinenta suočavaju u ovom trenutku: stope napuštanja škole, koje guše mogućnosti zapošljavanja i ostavljaju trajan uticaj na životni standard. Kroz ovo novo partnerstvo, UniCredit Fondacija i Junior Achievement imaju za cilj da dopru do više od 400.000 učenika u 10 zemalja osnažujući ih kroz transformativnu moć učenja“, istakao je Andrea Orćel (Andrea Orcel), predsednik UniCredit Fondacije.

„Misija organizacije Dostignuća mladih je da približava stvarni svet biznisa mladim ljudima i razvija njihove potencijale, a da bi se to ostvarilo neophodno je aktivno učešće poslovnog sektora u procesu obrazovanja”, rekao je Darko Radičanin, izvršni direktor organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

Program „Osnaži se za budućnost“ biće sprovođen u saradnji sa školama, organizacijama i poslovnim sektorom a aktivnosti će u zavisnosti od pristupa biti podeljene u tri kategorije – „inspirisani“, „spremni“ i „uspešni“.

Tokom tri godine trajanja programa, organizacije članice mreže Dostignuća mladih zajedno sa UniCredit mentorima će osnažiti učenike za sticanje osnovnih znanja, veština i stavova neophodnih da preuzmu kontrolu nad svojom budućnošću i ostvare svoje ambicije. Učenicima će biti pružena sveobuhvatna podrška dok prelaze iz oblasti učenja u sticanje zarade, kroz omogućivanje vrednih prilika kao što su učešće u programu „Menadžer na dan“, stažiranje, zapošljavanje ili čak otpočinjanje preduzetničkog putovanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.