Kineski proizvođač delova za automobilske motore investirao 80 miliona evra

Prva evropska fabrika kompanije Lianbo otvorena u Kaću

Srbija

25.4.2024 16:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Prva evropska fabrika kompanije Lianbo otvorena u Kaću Prva evropska fabrika kompanije Lianbo otvorena u Kaću
Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne rotore i statore za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je... Prva evropska fabrika kompanije Lianbo otvorena u Kaću

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne rotore i statore za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, i to u Radnoj zoni u Kaću.

Planirano je da fabrika veličine 14.000 kvadrata zaposli oko 500 radnika, a vrednost ulaganja iznosi 80 miliona evra, navedeno je u saopštenju za medije.

Na svečanoj ceremoniji zvaničnog puštanja u rad fabrike u Radnoj zoni u Kaću bili su prisutni potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, ambasador Kine u Srbiji Li Ming, kao i predstavnici kompanije Lianbo i njihovi partneri.

Vučević je ocenio da otvaranje fabrike u Kaću nije nešto što se dešava svaki dan i podrazumeva, nego plod ozbiljnog rada, jasne strategije, ali i čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.

„Najdraže mi je što sam od naših državljana, koji su među prvima zaposleni u Lianbou, čuo da su
zadovoljni onim što im je pruženo. Očekujemo da broj zaposlenih iz Srbije raste, da plate budu dobre i konkurentne, u skladu sa najvišim prosekom zarade koji, uz Beograd, karakteriše i Novi Sad„, istakao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izjavio je da je dolazak kompanije Lianbo u Radnu zonu u Kaću
velika vest za Novi Sad i Srbiju i dodao da je u periodu od 2012. do 2023. godine u infrastrukturno opremanje radnih zona uloženo preko 5,7 milijardi dinara, kao i da se u narednom periodu u te svrhe planira izdvajanje milijardu dinara iz budžeta.

Lianbo je porodična firma sa sedištem u Dženđangu (provincija Đangsu) koja u svoje postojeće tri fabrike u Kini zapošljava više od 800 ljudi, a poznata je i po proizvodnji komponenata za kompanije Volkswagen, Nidec i Bosch.

„Želimo da postanemo siguran i pouzdan globalni partner od najvećeg poverenja za naše brojne klijente“, podvukao je Ćingpong Šo, generalni direktor kompanije Lianbo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...