Vaider Grupa uz podršku države investirala 50 miliona evra u modernizaciju

Prvo ambalažno staklo iz novih peći SFS isporučeno domaćim kupcima

Srbija

28.5.2024 12:13 Autor: Milica Rilak 2

Prvo ambalažno staklo iz novih peći SFS isporučeno domaćim kupcima Prvo ambalažno staklo iz novih peći SFS isporučeno domaćim kupcima
Srpska fabrika stakla u Paraćinu (SFS) objavila je danas da su, nakon što je 7. maja puštena prva probna proizvodnja ambalažnog stakla iz nove... Prvo ambalažno staklo iz novih peći SFS isporučeno domaćim kupcima

Srpska fabrika stakla u Paraćinu (SFS) objavila je danas da su, nakon što je 7. maja puštena prva probna proizvodnja ambalažnog stakla iz nove peći, isporučene prve narudžbine domaćim kupcima.

Optimalni proizvodni kapacitet peći je 270 tona dnevno, a trenutno se na tri proizvodne linije u fabrici svakoga dana napuni približno 350 paleta, naveli su iz paraćinske staklare a prenela agencija Beta.

Najpoznatiju domaću staklaru preuzela je krajem 2022. godine mađunarodna Vaider Grupa.

Iz fabrike podsećaju da je tada bilo potrebno obustaviti proizvodnju usled dotrajalosti starih peći, da bi usledili sanacioni radovi u trajanju od godinu i po dana, a potom i investicija od 50 miliona evra za modernizaciju proizvodnje, a uz podršku Vlade Srbije.

Naglašeno je da su proizvodne mašine AIS, koje staklenu masu pretvaraju u flašu, najmodernije mašine te vrste na svetu i omogućavaju da se svakog minuta u fabrici u Paraćinu proizvede više od 300 flaša.

Dodaje se i da mašine mogu da proizvode širok asortiman staklene ambalaže –od flašica od samo 10 mililitara do velikih tegli i flaša od 2,5 i više litara.

Dodatno, u Srpskoj fabrici stakla mogu dnevno da recikliraju 200 tona stakla, pri čemu je veći deo sirovina iz Srbije.

Cilj uprave Vaider Grupe je, kako su istakli u saopštenju, da Srpska fabrika stakla u Paraćinu postane ključni proizvođač visokokvalitentnog ambalažnog stakla u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi.

  • Inquiete

    28.5.2024 #1 Author

    Korisno!

    Odgovori

  • SHALIMAR

    28.5.2024 #2 Author

    Modernizacija masina je presudna,verujem da ce joj vratiti staru slavu i biti jos uspesniji..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.