U prvoj fazi investicija 50 miliona evra

Srpska fabrika stakla i Vaider Group predstavili buduću modernizaciju proizvodnje

Srbija

1.12.2023 13:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Srpska fabrika stakla i Vaider Group predstavili buduću modernizaciju proizvodnje Srpska fabrika stakla i Vaider Group predstavili buduću modernizaciju proizvodnje
Sve planirane strateške investicije za modernizaciju proizvodnje su u toku nakon isteka prve godine od kako je međunarodna staklarska grupa Vaider Group preuzela SFS... Srpska fabrika stakla i Vaider Group predstavili buduću modernizaciju proizvodnje

Sve planirane strateške investicije za modernizaciju proizvodnje su u toku nakon isteka prve godine od kako je međunarodna staklarska grupa Vaider Group preuzela SFS Paraćin.

U prvoj fazi se radi o 50 miliona evra vrednoj investiciji u novu proizvodnu peć kapaciteta 270 tona/dnevno, koja će početi sa radom na proleće sledeće godine. Time će SFS snažno ojačati svoju poziciju na tržištu ambalažnog stakla za prehrambenu industriju i industriju pića, navodi se u saopštenju.

„Takođe nesmetano teku i pripreme za sledeću fazu – izgradnju sasvim nove tzv. grinfild fabrike sa četiri proizvodne linije, kojom ćemo u toku 2026. godine povećati proizvodne kapacitete na okvirno 500 tona visokokvalitetnog ambalažnog stakla dnevno. Celokupna investicija procenjena je na oko 100 miliona evra. Društvo je istovremeno najavilo brojne projekte saradnje sa lokalnom zajednicom u Paraćinu, koji uključuju donaciju 5.000 flaša za vodu svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Paraćinu, konkurs za 20 stipendija za zanimanja budućnosti i donaciju 21 računara učenicima lokalnih škola“, ističe se u saopštenju.

Foto: SFS

Generalni direktor SFS Paraćin i Vaider Grupe Peter Čas, prilikom predstavljanja ključnih razvojnih tačaka u prvoj godini nakon preuzimanja i trenutnih aktivnosti vezanih za prvu razvojnu fazu modernizacije proizvodnje dodatno je istakao, da ć́e „puštanjem nove peći u rad doći do povećanja broja radnih mesta i prelaska SFS u proizvođače savremenih staklenih ambalaža, gde su se potrebe kupaca i dodatna vrednost u poslednjoj deceniji suštinski promenile. Sličan put smo u poslednjoj deceniji uspešno prešli i na proizvodnoj lokaciji u Sloveniji, u Steklarni Hrastnik. To iskustvo nam danas veoma dobro dođe“.

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević je u svom izlaganju istakao je koliko je SFS značajna investicija za naš grad. On je naglasio da će SFS za deset godina biti lider na Blakanu. Milićević se osvrnuo i na Muzej staklarstva koji će upotpuniti značaj ove fabrike.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...