Oko 75 odsto kompanija članica Saveta su kompanije iz Evropske unije

Savet stranih investitora u Srbiji proslavio 20. rođendan

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

1.12.2022 17:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Savet stranih investitora u Srbiji proslavio 20. rođendan Savet stranih investitora u Srbiji proslavio 20. rođendan
Savet stranih investitora proslavlja 20 godina rada, tim povodom održana je svečanost u prisustvu brojnih zvanica, među kojima su bili i ministar informisanja i... Savet stranih investitora u Srbiji proslavio 20. rođendan

Savet stranih investitora proslavlja 20 godina rada, tim povodom održana je svečanost u prisustvu brojnih zvanica, među kojima su bili i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović u ime Vlade Srbije i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuela Žiofrea.

Potpredsednica Saveta i generalna direktorka Rocha za Srbiju i Crnu Goru Ana Govedarica, podsetila je prisutne da je pre dve decenije 14 kompanija osnovalo Savet stranih investitora sa ciljem da poslovna zajednica da svoj doprinos razvoju predvidivog, konkurentnog i održivog poslovnog okruženja, kao i da na taj način podstaknu pozitivne promene koje su imale uticaja ne samo na srpsku ekonomiju već i društvo u celini, navodi se u saopštenju.

“U proteklih dvadeset godina okolnosti u srpskoj i svetskoj privredi su se osetno menjale, a sa njima i Savet, kako bi se tim promenama prilagodio i kako bi što efikasnije odgovorio na izazove sa kojima se, pre svega naše članice, suočavaju, dajući na taj način svoj doprinos unapređenju ukupnog poslovnog ambijenta u Republici Srbiji”, zaključila je Govedarica.

Nakon uvodnih obraćanja, Savet stranih investitora se zahvalio uručivanjem nagrada svojim dugogodišnjim partnerima.

U poređenju sa 150 miliona evra investicija i 3.160 zaposlenih u trenutku osnivanja, danas, dvadeset godina kasnije, Savet čini oko 120 članica koje su uložile oko 36 milijardi evra i koje zapošljavaju više od 100.000 građana Srbije, ističe se u saopštenju.

Oko 75 odsto kompanija članica Saveta su kompanije iz Evropske unije. Korporativna kultura, visoko etičko poslovanje i moderni principi korporativnog upravljanja kompanija članica čine Savet pouzdanim partnerom ne samo Vladi Srbije već i domaćim kompanijama.

Uprkos brojnim izazovima tokom vremena, ključna uporišta Saveta ostala su nepromenjena od osnivanja: nezavisnost, transparentnost, stručna znanja, najbolje međunarodne prakse i, pre svega, podrška intenzivnijim evropskim integracijama.

  • TATJANA

    2.12.2022 #1 Author

    Najvažnije je da u Srbijami bude dobar poslovni ambijent za lakše privlačenje novih investicija

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    2.12.2022 #2 Author

    Eto zato su nas i bombardovali da bi nam uništili sve banke pokupovali sve od firmi što vredi i tako nas lepo okupirali.

    Odgovori

  • VERA

    2.12.2022 #3 Author

    Lep jubilej i neka je sa srećom.

    Odgovori

  • GOCA BG

    2.12.2022 #4 Author

    Sve vise stranih firmi,treba nase da podrzimo da opstanu i rade…

    Odgovori

  • SRDJAN

    4.12.2022 #6 Author

    Lep jubilej 20 godina saveta stranih investitora.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...