U prvom kvartalu zabeležen oporavak industrijske proizvodnje

Savet za BDP predložio pronalaženje novih tržišta za izvoz pšenice, kukuruza i malina

BiznisSrbija

7.4.2023 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Savet za BDP predložio pronalaženje novih tržišta za izvoz pšenice, kukuruza i malina Savet za BDP predložio pronalaženje novih tržišta za izvoz pšenice, kukuruza i malina
Na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), zaključeno je da je u prvom kvartalu 2023. godine ostvaren... Savet za BDP predložio pronalaženje novih tržišta za izvoz pšenice, kukuruza i malina

Na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), zaključeno je da je u prvom kvartalu 2023. godine ostvaren oporavak industrijske proizvodnje, kao i rast u sektoru usluga, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sednici je posebno istaknuto da su spoljna trgovina i energetika ostvarile rast. Takođe, kapitalni projekti su realizovani u značajnijem kapacitetu i to posebno u oblastima putne i železničke infrastrukture, piše Danas.

Predsednica vlade Ana Brnabić je naglasila da je svaki projekat važan i da svako ministarstvo, lokalna samouprava i javno preduzeće, mora predano da radi kako bi se ispoštovali rokovi za završetak projekata, a sve u cilju ostvarenja većeg privrednog rasta.

Kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji, na sednici je konstatovano da je potrebno pronaći nova tržišta za izvoz pšenice, kukuruza i malina.

Poseban akcenat stavljen je i na dodatne podsticaje stočarstvu, kao i eAgraru.

  • MAJA

    9.4.2023 #1 Author

    Očigledno da treba jer je zaliha previse

    Odgovori

  • Nik

    16.4.2023 #2 Author

    Pa kad se sedi na robi i „čeka cena“

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...