kontinuirano ulaganje u inovacionu infrastrukturu

Srbija podržala Pekinšku inicijativu o međunarodnoj saradnji u digitalnoj ekonomiji

Hi-techLifestyleSrbija

18.10.2023 14:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Srbija podržala Pekinšku inicijativu o međunarodnoj saradnji u digitalnoj ekonomiji Srbija podržala Pekinšku inicijativu o međunarodnoj saradnji u digitalnoj ekonomiji
Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović u toku posete Pekingu je u okviru Trećeg foruma Pojas i put učestvovao na forumu visokog nivoa o... Srbija podržala Pekinšku inicijativu o međunarodnoj saradnji u digitalnoj ekonomiji

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović u toku posete Pekingu je u okviru Trećeg foruma Pojas i put učestvovao na forumu visokog nivoa o digitalnoj ekonomiji, gde je Srbija jasno podržala Pekinšku inicijativu o međunarodnoj saradnji u digitalnoj ekonomiji, saopštio je u sredu njegov kabinet.

„Za samo šest godina Srbija je doživela digitalnu transformaciju. Svetska banka nas svrstava na visoko četvrto mesto u Evropi u oblasti digitalne transformacije, a prema poslednjem izdanju Globalnog izveštaja Ujedinjenih nacija, koji prati razvoj eUprave, Srbija je među 10 zemalja u svetu koje su najviše napredovali u ovoj oblasti“, izjavio je Jovanović, prenosi Beta.

On je rekao da Srbija kontinuirano ulaže u digitalnu i inovacionu infrastrukturu, u startap i inovacionu zajednicu, povoljno poslovno okruženje koje stimuliše razvoj IКT sektora, u razvoj veštačke inteligencije, sve sa ciljem da postane jedan od lidera četvrte industrijske revolucije.

Po oceni Jovanovića, susreti delegacija Srbije i Kine i državni sporazumi koji su potpisani u Pekingu, dodatno potvrđuju državnu politiku Srbije koja ima jasno trasiran put ka daljem osnaživanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva dva naroda.

  • tamara71

    18.10.2023 #1 Author

    Samo da ne budemo prvi koji ce da uvedu CBDC

    Odgovori

  • GAGA

    22.10.2023 #2 Author

    Samo da mi ne budemo prvi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...