posle uspešne karijere u regionu

Stana Živković nova predsednica Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija

BankeBiznisBolji posaoSrbija

21.3.2023 13:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Stana Živković nova predsednica Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija Stana Živković nova predsednica Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija
Stana Živković nova je predsednica Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija d.o.o, lidera na tržištu lizing usluga u našoj zemlji. Nakon 18 godina iskustva u... Stana Živković nova predsednica Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija

Stana Živković nova je predsednica Izvršnog odbora OTP Leasing Srbija d.o.o, lidera na tržištu lizing usluga u našoj zemlji. Nakon 18 godina iskustva u ovoj industriji, njena zaduženja na novoj poziciji biće usmerena na unapređenje tržišta i stvaranje preduslova za ostvarivanje još boljih rezultata OTP Grupe u Srbiji.

Živković je svoju profesionalnu karijeru započela kao menadžer prodaje u Beogradu, a sa pozicije direktora prodaje preuzela ulogu Izvršnog direktora druge finansijske organizacije u regionu. U glavni grad Srbije vraća se nakon 16 godina rada na crnogorskom tržištu, kaže se u zvaničnom saopštenju.

Svoje iskustvo Živković je učestvovala je u održavanju rasta i razvoja, prilagođavanju promenama regulatornih i ekonomskih okvira, vođenju preduzeća, i to isključivo sa uspešnim poslovnim rezultatom. Direktno je bila zadužena za prodaju, marketing, sektor naplate, SPNFT, usklađenost poslovanja, kao i za razvoj core sistema, uspešnu harmonizaciju i implementaciju grupnih i regulatornih projekata.

Uprkos globalnim krizama koje su uticale na snabdevanje sa kojim se susreću proizvođači automobila i druge mehanizacije koja se finansira putem finansijskog lizinga, OTP leasing  ostala je lider na ovom tržištu u Srbiji.

U okviru OTP Grupe u Srbiji posluju OTP banka Srbija, OTP Leasing Srbija, OTP Services, koji pruža usluge dugoročnog zakupa kao i OTP Osiguranje. Tržište lizinga tokom 2022. godine raslo je 27,90 odsto u odnosu na 2021. godinu i ukupan plasman iznosio je 674 miliona evra.

OTP Leasing Srbija rastao je više od proseka tržišta, naime za 28,77 odsto i time postigao lidersku poziciju na srpskom tržištu lizinga. OTP Leasing Srbija ostvario je tržišno učešće od  19,17 odsto u finansiranom iznosu, odnosno 17,32 odsto po broju zaključenih ugovora.

OTP banka je u 2022. godini ostvarila rekordne poslovne rezultate što je međunarodna stručna javnost i potvrdila Euromoney i The Banker nagradama za najbolju banku u Srbiji, i dodatno učvrstila poziciju najvećeg kreditora privrede i stanovništva, kao i lidera na tržištu faktoring, lizing i e-commerce usluga.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA
  • TATJANA

    22.3.2023 #1 Author

    Žena sa puno iskustva, verujem da će opravdati poverenje

    Odgovori

  • GOCA BG

    22.3.2023 #2 Author

    Sa toliko godina iskustva verujem da je sa razlogom postavljena na rukovodecu funkciju…

    Odgovori

  • BOJANA

    23.3.2023 #3 Author

    Čestitam, verujem da će žena na ovoj poziciji biti odličan izbor.

    Odgovori

  • Gaga45

    26.3.2023 #4 Author

    Apsolutne cestitke

    Odgovori

  • Coka13

    2.4.2023 #5 Author

    Žena na ovoj poziciji je dobar izbor.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...