Udar na standard građana

Talas poskupljenja komunalnih usluga u Beogradu

Srbija

6.8.2024 11:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Talas poskupljenja komunalnih usluga u Beogradu Talas poskupljenja komunalnih usluga u Beogradu
Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je da Beograđane u toku avgusta čeka talas poskupljenja komunalnih usluga, što će, kako je navedeno, značajno pogoditi... Talas poskupljenja komunalnih usluga u Beogradu

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je da Beograđane u toku avgusta čeka talas poskupljenja komunalnih usluga, što će, kako je navedeno, značajno pogoditi njihov standard.

Direktor CLS-a Nikola Jovanović je naveo u pisanoj izjavi da su od prvog avgusta poskupele usluge Gradskog stambenog, od 15. avgusta stupa na snagu novi cenovnik Gradske čistoće, kao i da u avgustu počinje i naplata pune cene komunalne usluge na novoj deponiji u Vinči, prenosi Beta.

„O tome nismo ništa čuli, ni od gradske uprave, ni od gradonačelnika, tako da su građani uskraćeni za pravovremenu informaciju, ali i za obrazloženje ovih odluka“, izjavio je Jovanović, nekadašnji gradski odbornik.

S tim poskupljenjima, koja će značajno pogoditi standard Beograđana, dolazi na naplatu katastrofalno vođenje gradskih finansija i loše upravljanje komunalnim sektorom u Beogradu, zaključio je Jovanović.

  • Dux011

    6.8.2024 #1 Author

    Sta reci, uzas.

    Odgovori

  • Jj992

    6.8.2024 #2 Author

    U Vinci samo nicu nove deponije, sramota, hej u Vinci…

    Odgovori

  • Inquiete

    7.8.2024 #3 Author

    Nema kraja poskupljenjima, strašno!

    Odgovori

  • Mbm

    8.9.2024 #4 Author

    Grad se ne razvija niti vodi reklamama čelnika, kruznim tokovima, rusenjima mostova u dubokoj krizi i besposlici i grada i gradjana, nepostojanjem dostupne i besplatne pravne zasrite ljudi i gradjana, i sedenjem ili stajanjem pred mikrofonima ili tv kamerama. Oni koji treba da budu pitani i treba da kazu da li i zbog cega te „troskove grada“ bez socijalne države i odnovnih ljudskih prava, mogu platiti i prihvatiti, nisu ni pitani niti gradsku vlast uopste zanimaju. Važno je samo da gradska vlast i odbornici prime svoje visoke plate, a da ostali , gradjani, plaćaju namete i harač koje su odbili. U Beogradu većina gradjana Beograda, koja ne vozi skupe dzipove i automobile iz ulicno krimogenih „kombinacija“ i nema gde ni sta decentno da radi i ostvari zaradu iz koje moze da plati osnovne troskove komunalnih usluga, nisu odbornici, gradska „vlast“ koja niti radi niti brine o ljidima i koji, kada im se obratite, nece ni da vam odgovore i nece da resavaju probleme, (a to ne rade ni odbornici), mogu ove troskove snositi jer dobijaju osigurane plate. Gradjani grada, u cijoj funkciji grad postoji, za gradsku vlast su marginslizovani, izvan i zdravog razuma i prava i nevazni su. Sramno i nedostojno jednom gradonacelniku.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.